Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

Mitt kennelnamn kommer från boken Grottbjörnens folk.

Där Mog-ur var den som talade med andarna.

Tunya hade en kull för Ringhells kennel innan hon blev min. Där återfinns D-Indie, mamma till Pagos. Danka, mamma till Alchemilla, Delphinium, Myosotis och Lotus. Där har Lotus och Myosotis avlidit av olika orsaker. Alchemilla är SEUCH och Lydnadschampion och mamma till en kull. Delphinium har vippöron och har fått sitt LP1. Tyvärr har Delphinium gått till hundhimlen.Alchemilla blev parad med Jakalmos Vamos där blev det fem valpar. Aktiv, Nadji, Kivan, Citri och Tinta. Aktiv stannade hos Tina som har Milla och hon tävlar både lydnad och agility och lite bruks.Nadji alias Holly flyttade till Karin i Kungsgården och fick en kull med Toker på fem hanar där Gordon ingår.Tinta jagar vildsvin i Skåne. Citri skrämmer fåglar på en golfbana. Kivan bor i Jönköping och lever som familjehund. 

Tunya fick tre hanar i första kullen som jag hade: Shan, Miko och Jian. Alla blev SEUCH och Shan(Pepsi) tävlade mycket i agillity. 
 Tunyas andra kull blev Murron, Bruce, Wallace och William. William blev endast sex månader och sedan fick han somna in. Wallace fick vara kvar hos mig och blev SEUCH men hade separationångest när han inte såg mig, vilket ledde till att han fick gå bort i förtid. Bruce fick ett ganska oroligt liv utom på slutet då han bodde hos Sofia och mådde så bra han kunde. Han blev också SUCH.  Murron blev SUCH och gick i avel. Tunya blev nästan 12 år. Hon är saknad !!!!
 
Murrons första kull blev med Toker som hon älskade!! Där kom 6 valpar då hon fyllde 6år, Kiro, Tell, Tova, Tira, Tula och Vinga. Vinga, Tova, Tula, Tira och Kiro har redan blivit SEUCH . Tell som jag just nu inte vet var han finns! Tyvärr!!
 Tula tävlar agility med stor framgång med husse Börje.Hon är nu mera SEUCH samt dubbel agilitychampion. Vinga tävlar i lydnad med Sofia och Tira ska väl börja vad jag hört med sin matte Sofie eller Gunilla. Kiro är i Gysinge med Morsan.
Andra kullen blev Heros (Bezsedes a Mudim Töhötöm) pappa till Måne, Gross och Maja. Måne bor i Norrköping, Gross bor i Stockholm och Maja i Alingsås. Måne har blivit SE UCH och Maja är också SE UCH. 
 
 Pagos är mor till tre kullar. Hennes far är Donnerlands Dollar och dotter till D-Indie som är dotter till Tunya. Första med fader Donnerlands Dollar där det blev 4 valpar, Pascha, Tsar, Viper och Raja. Pascha bor i Österfärnebo hos Carin. Tsar bor och arbetar på en gård någonstans runt Mariestad. Viper bor i Valbo och Raja i Ockelbo med matte Jessica. Raja är Världsvinnare 2008 och SEUCH. Hon tävlar också i agility.Viper och Pascha är båda SEUCH.
Nästa kull blev Idum Fräcke Fox pappa till Armas, Sol, Siska, Shira och Indra. Armas bor hemma, han är NORD UCH och har fem CACIB så snart även INT UCH. Han har även tälvat i rallylydnad med diplom i nybörjarklass. Sol är SUCH och bor i Hedesunda med sin familj. Siska finns utanför Köping och Shira i Gävle.Shira/Nera är dubbel agilitychampion samt blev 4:a i SM 2012. Indra bor med Mia i Norrköping och hon har underbett men ett cert ändå. Sista kullen som Pagos är mamma till är Toker far till. Det blev två tikar där den ena åkte till USA. Diza finns hos Lena i Källmo. I kullen fanns det även två hanar som jag tog bort vid födelsen pga att dessa inte såg krya ut och var väldigt små.
 
Jag vet att man kanske ska ge dessa en chans men jag har den filosofin att jag vill att alla valpar ska vara friska och pigga för att få leva. Jag står för att försöka avla fram friska hundar och då kan jag inte se dessa växa upp till ???skräp/sjuka/eller något annat. Jag har just nu sparat en valp som INTE uppfyller mina krav. Det är TUR. Men hon är inte min utan min dotters hund. Hon har sina problem och kommer aldrig att gå i avel , men hon är en bra hint om att man inte alltid kan veta vad som kommer ur en kombination....Hon gick till hundhimlen innan hon fyllde 6 månader.
 
Tova dotter till Murron och Toker. Har två kullar den första med Armas där det blev två tikar och tre hanar. Lycka/Trolla bor hos Anna i Gysinge. Tur föddes med fel färg samt en del andra problem som gjorde att hon inte blev så gammal. Ture flyttade till Tsar i Mariestad för att arbeta som vallhund. Hartass/Krut flyttade till Norrköping och Delphi. Lotusz flyttade ner till Marie i Malmö.
Akilles är far till andra kullen. Där kom det några överaskningar!! Två grå valpar! En tik och en hane. Ila/Emma är grå och har kort svans och bor utanför Norrtälje. Den andra grå är Rask, en stubbsvansad hane som bor med Sol och Zita i Hedesunda. Det kom även tre svarta valpar i kullen. Rapp/Ikaross som har lång svans och bor i Stockholm. Snabb/ Subré en tik med lång svans som flyttade till Finland och har vunnit sin första inofficiella agility tävling!!! Kvick som har en kort svans och bor hemma hos Sofie och Piripiri och ska tävla agility och förhoppningsvis bli avelstik såsmåningom.
 
Grå / Besedes A Mudim Tunderm Tubucam Importerad från Ungern och mamma till två kullar. Hon är grå med kort svans. Första kullen med 6 valpar föddes 2008-10-08 med Armas som far. Mrs Black Jade/ Zita är svart med lång svans och bor i Hedesunda. Hon är SE UCH. Black Mrs Onyx/ Nera är  svart med lång svans och har erövrat LP1 bor i Gävle. Mrs Emerald/ Maja svart med lång svans, bor nu mera utanför Sandviken hos en ny familj. Mrs Moonstone/ Dimma är svart med kort svans. Hon är SE UCH och fick en tik och en hane tillsammans med Gordon 2013-03-03. Båda valparna är svarta och har långa svansar.  Hanarna är Mr Turmalin/ Nisse som är svart och har lång svans. Han bor utanför Gävle med sin familj. Mr Diamond / Akilles svart med kort svans. Han är SE UCH och har fått en trea bäst i gruppen under utställningsåret 2012.
Den andra kullen är Toker far till och där blev det fem svarta med långa svansar. Mrs Kindra bor i Malmö hos Pagos mamma och bror. Mrs Mizzy bor i Norrköping med Tarzan. Hon är delägd av mig och Jessica. Mr Rozzy bor i Sandviken med sin familj. Mr Ryzzi är fodervädshund och bor i Lerum. Mr Razzi bor hos en veterinär utanför Gävle.
 
Sol är efter Pagos och Idum Fräcke Fox. Hon har en kull tillsammans med Gordon/ Twisted Tails Tatanka Lyotake. Den föddes 2010 alla 6 svarta och med långa savansar. Mrs Hydra deläger jag och Jessica och hon skall paras under 2013. Mrs Mermaid/ Merry bor i Nyköpingstrakten och är SE UCH. Mr Griffin SE UCH och tränar och tävlar agility, bor utanför Gävle. Mr Taurus/ Tarzan SE UCH och bor i Norrköping, han har en BIG 3:a placering samt BIS 2 Valp!! Mr Manticore SE UCH, NO UCH, FIN UCH och bor i Sandviken tillsammans med sin far Gordon. Mr Unicorn / Nero bodde i Norrland men har tyvärr fått somna in tidigt pga han fick en tarmbakterie som gjorde så att han inte kunde behålla maten....
 
Chivi/ Besedes A Mudim Szepseges Szivecskem svart tik med kort svans från Ungern. Hon är tyvärr i hundhimlen pga att hon hade problem med sina tänder som hon tappade.. Hon har en kull med Pascha som far. Tre valpar alla svarta. Mrs Tornado/ Bettan bor i Gävle med sin matte och har en lång svans. Mrs Storm min kortsvansade tik.Hon är SE UCH och DK UCH samt har en JWW-2010.  Mr Thunder Ozzy bor i Järvsötrakten och är kastrerad pga krampanfall. Vet inte om dessa är ärftliga eller inte... 

 

.