Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Djurkompaniets hundutställning

Idag så är det dags för utställningen i Valbo!! Det blev 31 hundar som anmälde sig!! Mycket bra tycker jag. Så nu hoppas jag att vi säljer saker som bara den så vi klarar budjeten för denna månad..... Idag kommer Marie från Malmö och ska sova över till på måndag innan hon drar söderut igen. Det ska bli jätte kul att träffas igen. Ska försöka ta mycket bilder på Saszi för de blir ju inte yngre....

 

Nu ska vi åka in till jobbet med ALLA hundar, valparna också.........

De ska få vara i omklädningsrummet och springa omkring......... Hoppas att de är slut ikväll så alla får sova lite längre än till halv fem imorgon bitti.

Nu åker vi !! Höres!!

 

Lördagen den 30 juli 2011 kl. 06:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Veterinärbesiktning

Imorse åkte vi till den stora stygga veterinären. Alla fick en spruta i nacken och ett cips instucket under huden. Inget mysigt tyckte de. De svarta valparna fick inga anmärkningar medans vår lilla solstråle Tur fick några......

Hon har ett sår i vänsteröverläpp, troligtvis efter att bitit sig själv och det läker utan hjälp. Det växer hårstrån långt in i ögats blikhinna/ögonlock. Hon har ett litet ärr på hornhinnan efter en kompis tand. Saknar blinkreflex i vänster öga. Sned käke och ett litet undebett och svag i vänster sida.

 

Det ända som jag inte visste innan var håren i ögat. När jag sedan frågade rent ut vad hon tyckte om att låta en sådan valp leva så sa hon att det mesta kunde bli bra utom ögat. Så nu har Lisa sin älskade Tur och hon får leva i många år hoppas vi!! Det ända som är lite tråkigt är att hon ej kan försäkras

Sedan åkte vi till Grå och Akilles så alla fick springa av sig på deras gräsmatta! Kolla bilder på Akilles sida!!

Nu är de slut och jag med. Ska försöka gå och sova tidigt!!

 

 

Torsdagen den 28 juli 2011 kl. 18:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Nedräkning

Nu börjar det att närma sig leverans av valparna. De ska ut till nya äventyr och nya familjer. Alla kommer att bo med en annan hund det är bara Lycka som inte kommer att bo med en mudi.

Ture åker först, till Tsar som vallar hela dagarna.

Lycka flyttar till Anna och kommer hem för uppfostran då och då.

Lotusz kommer Marie och hämtar med tåg då det är långt till Malmö! Han ska bo med sin farmors syster(Pagos syster).

Sedan skall Tass numera Krut stanna till i augusti då hans matte flyttat färdigt. Där kommer han att kammpera ihop med Delfi 9år samt en golden tik somm jag inte kommer ihåg vad hon heter.....

Sedan har vi vårt lilla olycksbarn Tur. Imorgon så ska vi till veterinären och göra allt som man ska innan leverans. Då får vi också dommen på henne.

Oavsett vad somveterinären säger så följer hon med hem, sedan får vi se.

Tänk vad ett litet liv kan betyda så mycket för en, jag som fött upp så många kullar och valpar. Man blir inte speciellt hårdnackad av att se henne den lilla solstrålen.

Så uppkäftig och go är hon,Tur.

Nu får alla hålla tummarna för lilla Tur!!!

 

 

Onsdagen den 27 juli 2011 kl. 19:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Dagen efter

Jag har inte hämtat mig från resultaten från igår..... Det tar tid att smälta hundarnas framgångar. Är jättetrött efter dagens arbete som ringsekreterare på salukispecialen. Så godnatt alla så syns vi imorgon!!

 

Söndagen den 24 juli 2011 kl. 22:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Otrolig dag!

Idag var det dags att åka till Köping och ställa ut Akilles, Pagos och Bettan-Storm´s syster. Dit skulle även Manti, Gordon och Griffin komma. Jag hade även låvat att visa en risenschnauzer och Valle-heeler.

Det började mycket bra!! Griffin och Manti går in och får exellent och Griffin får även CK. Desan var det Akilles tur. Han är ju något tunn i pälsen just nu(milt sagt) så jag hade väl hoppats att han kunde få sitt sista cert men han fick nöja sig med exellent idag utan CK. Men han var jätte duktig!! Visade sig utmärkt!! Sedan kom Gordon och fick exellent samt CK och skulle in och tävla om bästa hane mot Griffin. Idag slog Griffin sin far!! Fick sitt andra cert och blev tillslut BIR!! Sedan var det tikarna. Bettan har ju aldrig varit ute utan sin matte. Så jag hade hämtat henne på fredagen så hon sov hemma med Pagos och Chivi i Lisa´s rum. Hon var jätte duktig!! Hon är på den lite rundare sidan men otroligt snäll!! Så hon visade upp sig något blyg men inte skygg. Hon är en liten pärla så hon fick exellent utan CK !! Helt fantastiskt!! Hon gick mot Inga´s merle tik som fick ett very good. Sedan var det tant Pagos som fick CK och exellent samt blev bästa veteran och BIM. Duktiga tanten!!

Nu var det dags för uppfödargruppen. Akilles, Griffin, Manti och sist Bettan. Alla var jätte duktiga och både stod och sprang som om de inte gjort annat i hela sitt liv. Mona, Akilles matte fick lov att visa Bettan så hon och Bettan blev ett par första gångare i ringen!! Fantastiskt visat!! I finalerna för Griffin och Pagos blev det ingen utdelning MEN!!!!!!!!

Bland 13 st uppfödargrupper går de och blir placerade som trea!! Första gången någonsin en mudigrupp blivit placerad på Skk-utställning i Svensk historia!!

TACK ALLA VALPKÖPARE SOM VISAR SINA HUNDAR SÅ DE KAN VINNA FÖR MITT KENNELNAMN!!

JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER ER!! UTAN ER VORE INTE MITT KENNELNAMN SÅ KÄNT!!!

TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK

 

 

 

Lördagen den 23 juli 2011 kl. 23:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Ingen dans på rosor

Att vara hunduppfödare är ingen dans på rosor. Man kliver upp oftast före fem och kommer inte i säng före elva på kvällen. Mycket ska man hinna med. Mata och rasta hundar och valpar. Sedan ska de små tränas i olika miljöer oc koppeltränas. De skall åka bil och titta på konstiga saker. Bli avmaskade och annat obehagligt som att få en spruta i nacken samt ett chip med ett id nummer. Sedan ska man även vara gjord av pengar. Registrering, mat, avmaskning, besiktning, vaccinering, Idmärkning och all den tid man lägger på de små. Har man sedan tur som jag har så får man underbara valpköpare som verkligen tar hand om sina hundar och gör dem till familjemedlemmar!

 

Bara en liten parantes om hur det är att vara uppfödare....

 

Idag så fick alla valpar prova att gå i koppel för första gången. Alldeledes själva utan kompisarna fick man följa med matte...

Lotusz var mycket skeptisk på Fjant. Han förföljde ju mig ju tyckte han.

Ture hade inte tid till annat än att springa och kolla på världen...

Tass var mer koncentrerad på omgivningen och verkligen kollade läget.

Tur är som Tur är, oppar och studdsar och har ingen riktig koll på världen.

Också "lilla" Lycka. Hon sprang omkring med svansen villt viftande och pipande att gå inte din väg , stanna hos mig matte.

 

Marie ville ha lite vikter på dem nu när de är 6 1/5 vecka.

Tur 1,675 kg

Lycka 2,55 kg

Tass 2,2 kg

Lotusz 2,5 kg

Ture 3,25 kg

Så det är stor spridning på vikterna.

Just nu är de lite dåliga på att äta mat så vi provar nytt nästan var dag, torrt och blött.

Nu har klockan blivit för mycket igen så God natt önskar jag er alla!

Kolla bilder och filmer under nya bilder!!!

 

 

Onsdagen den 20 juli 2011 kl. 23:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Lång dag

Det är ganska jobbigt att jobba just nu. Med långa dagar och ganska mycket att göra. Förstår inte hur min chef hinner med allt Jag har ett litet helvete att klara av allt som jag skall hinna med sedan går det inte lättare av att valparna vaknar kvart i fem varje morgon....Det tär något på krafterna att både jobba och ta hand om hus barn och hundar men det är tur att man har en morsa som hjälper till så mycket hon kan!! Det är inte alla som har det inte!! Jag har tur jag!! Valparna utvecklas i hög fart och blir större och kraftigare. Dock släpar Tur fortfarande efter, tyvärr. Men vi ska nog klara henne också Tyvärr blev det inga bilder idag för jag var lite för trött för att fota , men imorgon bitti ska jag fota innan jag åker till jobbet. Pojkarna ska få gå i koppel själva för första gången, Ture provade lite med morsan idag med blandat resultat....

 

Nu i helgen är det fullt ös. Det är Köpings utställningen och jag har Akilles , Bettan och Pagos anmälda samt att Manti, Gordon , Griffin kommer också. Då får jag ihop en uppfödar grupp. Hoppas att Akilles får sitt sista cert så han blir champion han med. Förresten så HD-rtg jag Dimma och Akilles i förra veckan och igår fick jag svaret att båda har A på höfterna!! Härligt!!! Friska hundar!!

NATTI NATTI så hörs vi av imorgon!!

 

 

Tisdagen den 19 juli 2011 kl. 23:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Lisa 12år

Idag fyller Lisa 12 år. Hon bjöd in vuxna idag för att på fredag ta hem kompisarna på en liten fest. Vi blev ganska många....Anna, Sara, Burner, Mona, Gunvor, Ingemar, Tessan + syster, Farmor , Farfar, Maria och alla barnen. Grå, Buddy, Manti och Akilles var ju här också!!

Det blev inga bilder på själva kalaset då jag inte visste var kameran var

Men några bilder blev det idag iallafall. Dessa tog Lisa och Mona.

Här hjälper Mona till med att måla infarten då det var jobbigt...för 12åringen....

Ture är den som gärna ligger och sover i den tomma matskålen. Då vet han ju om det kommer mer mat

Vi vet ju att Tur har ett häftigt humör men att hon blir skogstokig när hon kommer på rygg är nytt!

 

Tack all ni som kom på Lisa`s födelsedag hon blev jätteglad!!

 

Tack Mona för att du tog hand om valpar och Lisa dessa dagar! Pussa på den trötta Akilles från pappa Armas.

 

Gunvor, din tårta var något helt extra, jättegod!!! Tack!!!!

 

Lisa tackar för alla presenter och att alla kunde komma!!

 

 

Söndagen den 17 juli 2011 kl. 22:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Hundvakten

Mona är en snäll människa som ställer upp i vått och torrt. Hon är här och hjälper mig med valparna och resten av hundarna när jag jobbar. Morsan är ledig.

Valparna blev idag sex veckor och är riktigt stora och tuffa, tror de....

Lite bilder från idag. Kolla gärna på filmen under nya bilder!!

Lycka sitter och funderar om ska detla i leken eller bara vara åskådare.....

 

Tur deltar i alla lekar om hon bara är vaken. Annars sover hon ganska mycket just nu. Hon drömmer så hon både skäller och springer i sömnen.

 

Sköt om er alla så fixar vi nya bilder imorgon då Lisa fyller 12 År!!!!

Hoppas hon får det hon önskar sig!!

18.00 startar festen!!

 

 

Lördagen den 16 juli 2011 kl. 22:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Besök

Idag kom Göthe med sitt barnbarn hit för första gången. De ville titta på valparna och träffa Lisa. Göthe och jag har känt varandra i många år men det var första gången han kom hem till mig på besök! Härligt att sitta och prata gamla minnen och Gimo utställningen. Senare under tidiga kvällen kom Vipers husse och matte hit och de var snälla som tog med Mona som skulle vara hundvakt åt mig fre-sön. Viper fick vara hemma för han var helt slut efter en dag på jobbet. Nu har vi ätit och gett alla hundar mat så nu börjar det bli sovtid.

Idag kom Lotusz´s handduk med dofter från hans nya hem! Tack Marie!!

Han tyckte det luktade spännande!!

Lite bilder blev det idag

Ture kolla om det finns en springa under kompostgallret...

 

Trött på att hålla koll......

 

Ture vaktar gården....

 

Mer bilder imorgon, GOD NATT!!

 

 

 

Torsdagen den 14 juli 2011 kl. 22:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Ledig

Idag var en sådan där härlig dag med lagom mycket sol men ändå inte jätte varmt.

Dagen började med att jag och Dimma åkte till Sandviken och hämtade Akilles och Mona. Sedan var det full fart till Gävle och HD-rtg. Bilderna såg mycket bra ut så det blir troligtvis A eller B på höfterna.

Sedan var det hem och lämna Akilles och Mona i Sandviken. Vi skulle få främmande!!

För en gångs skull så skulle det komma vänner hem!! Jenny med familj kom och så grillade hon en underbar kyckling Senare skulle Sol´s familj komma så vi började äta på en gång. Jag har aldrig varit duktig på att grilla så Jenny´s kyckling var något alldeledes extra för gommen!! Å jag ska få komma på besök i nästa vecka!! Då får valparna följa med.

Sol är sig lik med att tycka att husse är helt ok att mysa med!!!

De är underbara tillsammans

 

Solan ska vara här över helgen för hon ska ta det lugnt med ryggen...

Det är mysigt med att ligga i knäet

 

Valparna hade också roligt med barnen som kom på besök...

 

Man kan både mysa och tugga på barn enligt valparna

 

Nu ska vi gå och sova för valparna sover redan..

 

 

Onsdagen den 13 juli 2011 kl. 22:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

SOLEN!!

Idag skiner solen på min lediga dag!! Idag ska jag iväg och höftledsröntga två hundar. Hade beställt för tre men ekonomin håller bara för två. Akilles och Dimma ska få bli fotade idag. Vi får även främmande!! Vi kommer att grilla god mat!!

Anna tog några bilder igår.

Så här blir det när man försöker ta en när bild....

 

Tur hänger på Lotusz

 

Tottie tycker inte om kameran så hon ylar!!!

 

Matdags och de äter med god aptit

 

Saga och Lisa fick distrahera valparna så jag kunde foto lite. MEN de bits säger de , förstår inte vad de menar

 

 

Onsdagen den 13 juli 2011 kl. 07:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Glömt !!

Jag har ju alldeledes glömt att berätta om Nero/Unicorn som jag fick träffa och hans familj!! Han är en så härlig hund!! Han har full koll på världen, tror han  men han är fullständigt underbar!!

Jag och Lisa fick sova över i två nätter och umgås med matte och hennes mamma. Det är så härligt att allt fungerar och de utvecklas tillsammans. Annars är det svårt för det är ju en bit upp  till Gällivare Men utmärkta värdar var de allihopa!! Både hund och människor. Nästa år SKALL jag åka upp till Gällivare och ställa ut en avelsgrupp och uppfödargrupp!! Det bara är så!! Det är så vackert och avkopplande uppe i norr så jag trivs när jag får möjlighet att vara där.

JÄTTE TACK till Neros familj för att Lisa  & jag med hundar fick innvadera ert hem!!

 

Sedan har jag lovat bilder idag så här kommer några, valparna sov när jag kom hem så de fick slippa att vara med så mycket .....

Ture som undersöker vad det är för något som jag kastade in...

 

Det går nog att äta på

 

Resten låg och sov och ville inte vara fotomodeller idag

Däremot så fick Dimma och Storm ett litet spel när jag kom hem...

 

 

 

 

 

GE DIG säger Dimma åt Storm...hon lugnade sig senare när hon kunnat hälsa på mig...

Valparna växer och gror. ALLA går upp i vikt och har god aptit så nu börjar hoppet om att Tur ska få leva!! De andra är ganska runda redan nu!!

 

 

 

Måndagen den 11 juli 2011 kl. 22:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Alfta

Jag har nu i helgen varit i Alfta som Kommissarie. Det har varit en ganska jobbig helg med massor med jobb. Och jag har inte haft möjlighet att använda en dator.

Nu när jag har kommit hem så ska det bli bilder, jag hade förlagt kameran och hittade den idag i bilen.....börjar bli gammal....

 

Valparna växer så det knakar så de är mycket större nu än i fredags. Tur växer hon med men är fortfarande något sned i käken. Vi får se hur det blir

Så här söta ser de snart ut. Detta är Pagos och Lisa när de var mindre.

 

 

 

Söndagen den 10 juli 2011 kl. 23:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Trött

Just nu jobbar jag väldigt mycket och valparna får all annan vaken tid. Tur blir bättre så hoppet ökar varje dag. De andra små blir bara busigare för var dag. De börjar visa sina personligheter mer och mer. Ture blir nog en utmärkt vallhund tillsammans med Tsar. Lotusz kommer gå bra på lydnad-bruks och även agility då han är otroligt följsam. Lycka är en kaksig fröken så det är tur att hon skall vara kvar och bli uppfostrad lite innan hon flyttar Sedan är det bara Hartass kvar som är en hund med mycket humor!! Han blir nog väldigt lik Akilles i humöret, tar livet med en klackspark

Mer bilder ikväll!!

 

Torsdagen den 7 juli 2011 kl. 08:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Morgonrutiner

Nu börjar man komma in i sina valprutiner. Ut med de vuxna hundarna sedan valparna i sin hage. Städa valphagen inne. Sätta på hundmat. Avmaska valparna, ge Tur sina vitaminer och olja, ta in valpar, ge dem mat. Ta in de vuxna ge dem mat sedan får jag äta frukost

Här är några bilder från morgonen

När det är fem valpar blir det alltid någon sist ute eller inne när man flyttar dem så idag vart det Lotusz som tyckte att han var ensammast i hela världen

 

 

Tisdagen den 5 juli 2011 kl. 06:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Lååång dag

Idag vart dagen lååång. Började jobba vid 8. Efter jobbet så åkte jag till Griffin för att se om Chivi ville bli parad. Armas tycker att han kan sätta på henne nu på en gång.....MEN Chivi är inte redo att bli parad än. Griffin är en ung hane som ska få chansen att för första gången. Vi får se om han fixar det!?!

 

Valparna har fått avmaskning nu imorse så imorgonbitti ska de få andra svängen. En mask från Tur är det ända som hittils har kommit ut. Det blir nog mer imorgon

 

Nu ska jag äta lite mat sedan i säng!!!

Jag kanske tar några fler bilder på valparna imorgon bitti....

 

 

Måndagen den 4 juli 2011 kl. 21:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Äntligen bilder

NU har jag köpt ett nytt batteri till kameran så nu blir det bilder!!!!

Jag har tagit lite snabba bilder så ni får se de små.

Lycka

 

Sedan har vi Tur

 

 

Sedan Hartass

 

Stora Ture

 

 

 

och skånska Lotusz

 

 

Flera bilder hittar ni under nya bilder.

 

Det verkar som om huskuren för Tur fungerar. Hon är bättre på att äta och är stabilare i sina rörelser. När man ser henne framifrån så ser hon ut att vara lite slapp i vänster sida. Kanske har hon fått en stroke i värmen utan att jag sett det. Men det kan man ju bli frisk ifrån, så nu har vi fått upp hoppet om hennes fortlevnad!!

Nu ska jag åka till jobbet så vi ses och hörs, just det. Chivi skall paras med Griffin för första gången idag, få se hur det går....

 

 

Måndagen den 4 juli 2011 kl. 07:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Inte alltid roligt

Det är inte bara roligt att föda upp hundar. En uppfödare som jag känner sedan många år kom förbi och tittade på TUR. Hon trodde att det inte skulle gå att få henne ok. Hon kan ju inte stänga munnen ordentligt eller springa. Hon ser ut att se dåligt men jag vet inte. Hon blir ju fyra veckor imorgon. Tur har ätit mat i två dagar men det syns inte, tyvärr. Jag hade hoppats att hon skulle  gå upp lite i vikt men jag tror inte att hon någonsin kommer att göra det. Hon får till nästa vecka sedan tar jag bort henne.

 

Tova är en underbar mamma, hon spyr upp mat till sina valpar!! Kladdigt och mysigt.... Fullt naturligt men äckligt att se.

Annars så håller Rosa på med att försöka para Pagos på ruggen och hon säger inte ens ifrån Jag ska flytta ut valparna till vardagsrummet ikväll så de får vara med och se och höra sin nya världnya leksaker har de också fått!!

Nu ska jag börja med omflyttning så vi höres imorgon!!

Ingen som vill ha en snygg svart hane?

 

Natti natti

 

Fredagen den 1 juli 2011 kl. 22:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.