Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bus i skogen

När dagen blivit lite varmare tog jag med mig Toker, Pagos, Storm och Måne och drog till skogs. Vi var ute i nästan två timmar. Jag fick inte någon bra bild på Toker när han busar med Pagos men när jag drog ut med Anna och resten av hundarna så fick jag en fin en på Armas och Tottie!!

 

 

Här ser ni hur lycklig han är min Armas!!

 

 

 

Onsdagen den 29 september 2010 kl. 18:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

BRRRRRRRR

Kallt!!!! När vi klev upp idag så var det minus två grader. Jag tycker det är lite tidigt att det ska vara så kallt redan nu. Hundarna ville inte kliva upp ur sängen och ville defenitivt inte gå ut och kissa... Rosa gick ut och kom in och kissa, hon tittade på mig med en min som sa, gå ut själv å sätt ner rumpan så får du se!!!

Nej vi ska kura lite nu på morgonen och sedan får det bli promenader. Det har slutat blåsa nu så man kan gå ut utan att blåsa bort. Det blir nog fyra prommenader med två hundar i varje. Ska försöka att filma Toker och Pagos när de busar.... OM jag kommer överense med kameran.....

 

Onsdagen den 29 september 2010 kl. 07:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Bak

Istället för att gå en rommenad i storm och kanske blåsa bort så har jag bakat!!

MEN det är bara kladdkakan som blev bra. Sockerkakan blev inte färdig gräddad trots att den fick stå inne längre.... Men den smakar nog ok, vi får se. När hundarna var ute på tomten så höll Rosa på att lyfta! Hon stod helt stilla och båda framtassarna lyfte från marken. Jag vågar inte låta henne vara ute själv!!

Hon är ju inte så stor bara 1,7 kg!

 

 

Tisdagen den 28 september 2010 kl. 12:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Brrr kallt

Vaknar nu på morgonen och det är EN plus grad! FY vad kallt!! Nu vet man vad som väntar.... en kall vinter med snö. Visst så är snön ok bara det inte blir som förra vintern eller ska man säga i våras...

Nej , härmed beställer jag 20 cm snö och ca 5-10 minus grader. Och inte tö väder emellan!! OM man bara fick bestäma vädret....

Nej nu ska Lisa iväg till skolan och jag ut på en promenad med ett gäng hundar. Till och med hundarna tycker det är ruggigt ute.

Pagos i vintras, nej just det i våras.....

 

 

 

Tisdagen den 28 september 2010 kl. 07:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vilka duktiga hundar och förare

Vinga och Sofia har tävlat i helgen i tre grenar. Lydnad,agility och freestyle. För det första så tycker jag det är jätte roligt att man använder sin hund till lite allt möjligt. Man behöver ju inte tävla utan bara att hunden får vara med på tex. svampplockning eller gå i stan eller bara vara med. Att man sedan jobbar med hunden och tävlar är en rolig bonus som jag ser det. Då får ju andra veta hur bra och trevliga hundarna är, det är ju trotts allt ingen vanlig ras.

Vinga vann freestylen!!!! Gick väl inte lika bra på lydnaden då hon flippade lite. Hon vill säkert tala om för sin matte att jaja jag ska bara göra detta först...

Men jag tycker de är duktiga ändå för att bara komma till lydnadsklass 2 så krävs det att man först tävlat i ettan men minst 160 poäng....

Freestyle är ju när man "dansar" med sin hund, man ska göra vissa saker under musik och det ska se fint ut med god kontakt mellan förare och hund. Det har ju alla mudi med sin människa!
 

Jag ska inte glömma Gordon och Terese som tävlade i lydnadsklass 1 och vann med 173.5 poäng!!

Ni är så duktiga och jag skryter gärna om er och era hundar!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Måndagen den 27 september 2010 kl. 13:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Grattis Gordon!

Idag tävlade Gordon och Terese i Hofors! Lydnads klass 1.

Det var 8 tävlande och blandade raser...... Gordon vann!!!! Med 173,5 poäng!! Nu fattas det bara ett första pris till och han får titeln LP1 till sina övriga fina titlar!!

STORT GRATTIS TESSAN OCH GORDON!!!!!!!!

 

Gordon

 

Söndagen den 26 september 2010 kl. 17:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Skogsprommenad

Idag gick Anna och jag en lite skogsrunda!! Detta hände!

Tottie kollade om det fanns någe gott i skogen

 

Även Armas hittade saker..

 

Att leta godis i skogen är spännande till och med Ammy var med och leta.

 

Men det är jobbigt med mossan som gömmer sakerna!!

 

Kolla inte på mig! Jag vill inte vara med på kort!!

 

Sedan när vi var på väg hem fick Armas spader!!

Å en vatten pöl!!

Du kan inte ta mig!

Kom igen Tottie försök å ta mig!!

Du är för långsam Ammy!!

Gott  gott!!!

 

 

Nu tar jag er!!

Hänger ni inte mä?!?

Kolla vad det är blött och härligt

Ammy ska jag blöta ner dig?

Heja Dimma SÅ ska man göra!!

Och en liten lip mot fotografen som inte hängde med!!

 

 

Torsdagen den 23 september 2010 kl. 17:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Höst sol

Idag så är det SOL ute!! Har varit på två långprommenader med olika hundar!

Första vändan var med Toker, Armas och Pagos. De var som valpar i skogen vilt skällande och busande så att Pagos tillslut måste säga ifrån till pojkarna!! Det är helt fantastiskt hur bra hanarna går ihop. Visst blir det lite grisningar från Tokers sida men aldrig allvar. Pagos och Toker leker som om de var ca 6 månader gamla.... Tuggar och springer.....man kan inte tro att fröken är 8 år! Och Tok är ju inte purung själv med sina 5 år!

 

Senare på eftermiddagen så kom Anna med Tottie och Ammy. Då fick Chivi, Dimma och Storm följa med. Vi var väl ute i en och en halv timme. Alla sprang lösa och var ganska slut efter ett tag. När man blandar flockar är det ju inte säkert att alla fungerar tillsammans men dessa är otroliga! När vi kom hem så fick alla komma ut 10 totalt. Tre hanar och en tik som nyss slutat löpa och inga problem!! Inget gruff eller ens tendens till bråk vare sig mellan hanar eller tikar.

Tottie på utställning!

Ammy är en heeler som kommer från Sara och är barnbarn till Mog-urs hundar tror jag......

Venus för många år sedan......vilar i solen.

Tok när han är som sötast....

Armas i skogen

Lisa med Pagos när hon är ca 9 veckor. Och Lisa måste ha varit 3 år.

 

Ha en riktigt trevlig dag så här med SOL!!

 

 

 

Onsdagen den 22 september 2010 kl. 16:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Höst

Vad jag INTE tycker om hösten med allt regn och våta marker.... Inte jag eller hundarna tycker det är speciellt roligt med detta väder...... Det kunde regna på nätterna och var uppehåll på dagarna. När man sedan inte får göra vad som helst så blir det jobbigt när det är kallt då jag inte bör bli kall och blöt.

Dimma och Lisa förra hösten.

Då var det varmt och skönt i solen som faktiskt sken!!!!

 

Så här ljust och fint ska det vara på dagarna!!

 

 

Tisdagen den 21 september 2010 kl. 19:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Helgen

Jag har varit utan internet under fre-söndag kväll....... Men nu är det fixat tydligen....

I fredags kom ett helt gäng och åt lite smått och lucktade på ljus, Sara kom och visade nyheter och lämnade lite som jag , morsan och Anna hade handlat.

Jessica och Hagge kom så vi var till skogen och lät hundarna rusa av sig innan alla kom. Vi hade jätte trevligt och jag ska nog göra om det snart för det var mysigt och alla hundarna var lugna förutom Manti då...

 

Igår lördag så åkte Sara och jag till HoforsBK och tittade lite på agility. Träffade Jessica med Raja som hade vunnit en klass och blivit uppflyttade till klass3 hopp!! Nu finns det tre Mog-ur`s hundar som tävlar i trean i agility!!

Det är fantstiskt roligt att min uppfödning gör så bra ifrån sig och mina fantastiska valpköpare!!!! Kan inte nog tacka dessa som jobbar och ställer ut sina hundar !!!

 

Söndagen den 19 september 2010 kl. 21:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Skryt!!

Får man vara stolt över sina hundar? Jag är det!

På sidan 71 i nya hundsport så finns Tokers avelsgrupp på bild!! Jag kan inte nog tacka alla so hjälper till och alla valpköpare för att de ställer upp!! För det GÅR att vinna med mudi!! Det har Toker och Gordon bevisat!! Och glömm inte Tarzan som blev BIS2 valp i Norrköping!!

Nu skryter jag över mina hundar och valpköpare som är så duktiga!!!!

 

Tisdagen den 14 september 2010 kl. 16:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

Vardag?

Det är svårt att hålla sig lugn och inte göra för mycket. Jag är van med att ha massor att göra och ingen speciellt lugn dag. Men nu måste jag ta det lugnt !

Jag går långsamma prommenader med hundarna i skogen. Dock har ju älgjakten börjat så man får passa sig! Jägarna skuter på allt som rör sig och jag får hem dessa jakthundar till mig!! Mina tikar har nästan slutat att löpa men könsdriften är stor på hanar. Speciellt de som bara får vara i hundgård och sedan ut och jaga........

Idag ska jag gå en längre prommenad när det blivit lite varmare, just nu är det endast 5 grader burr.

 

Tisdagen den 14 september 2010 kl. 07:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Min assistent åker hem(

Nu är Maria på väg hem. Hon har knappt varit hemma på hela sommaren. Hon har gjort ett fantastiskt jobb här hemma och hjälpt mig jätte mycket!

TACK MARIA FÖR DESSA VECKOR!!!

Idag kom också Viper med husse och matte på besök. De hade en STOR tv med till Lisa. Nu är hon otroligt nöjd med att den är lika stor som den som står i vardagsrummet. Viper såg lika glad ut som vanligt och vacker!!

Man blir så glad när man hälsar på Viper för han talar om att han tycker det är kul att ses både med kroppen och ljud dock inte med skall bara men gnyenden.

Viper förra sommaren!

 

Söndagen den 12 september 2010 kl. 19:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Besök

Idag kom Sol, Zita , Jessica och Hagge förbi och hälsade på!!  Jessica och jag är nu mera delägare på Sol och Sol har flyttat dit till sin husse!!!

Sol har hittat ett nytt hem där husse betyder mycket för henne!!

Hon har det underbart där och en liten egen flock att hålla reda på!!

Vi kommer att synas mycket iallafall!! Men nu bor hon där!!

Lycka till i din nya flock Sol!!

 

Lördagen den 11 september 2010 kl. 17:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Lung och ro?

Nu har man landat efter Högbo och vilar mycket. Jag sov till tio men rastade hundarna vid halv sex då Gizmo började vanka...

Han har lie svårt att slappna av och gå och lägga sig. Men han är ju inte van vid att vara med höglöpande tikar i samma hus. Armas går och lägger sig när han kommer in så han är inget problem. Det är bara när flickorna ska gå ut som det blir lite rörigt. Pojkarna vill ju vara med ute!!! Men det blir inge sånt!!!

Det är enbart Tova som ska få kul med Ozzy!! Så snart hon börjar löpa.

Chivi blev inget denna gång men nästa löp SKA jag ner och para henne!!!!! Med Puszcas!!

Tova för ett år sedan!

 

Ozzy nu i våras!! Han är ännu vackrare nu!!

 

 

 

 

Onsdagen den 8 september 2010 kl. 14:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Högbo

Nu är Högbo utställningen över!! MUDI framför allt!!

På lördagen så blev Gordon BIR Tova BIM och Griffin Bästa valp. I finalerna så gick Gordon och blev Reserv bäst i gruppen!!!! Jag har för mig att senast en mudi blev placerad var för 6år sedan. Tunya blev big4 i Piteå. Sedan var det dags för Tokers avelsgrupp!! De blev placerade som 2a av tre!!! Gruppen bestod av Gordon, Kiro, Tova och vackra Vinga!! Naturligtvis var Toker med!! Tack alla ni som visade alla hundar då det blev en lååång dag!

Jag får inte glömma att Gordon blev vackraste gästrikehund också!!!!

EN HELT OTROLIG DAG!!! GRATTIS ALLA HUNDAR MED ÄGARE!!!!!

OCH TACK FÖR ATT NI STÄLLER UPP PÅ AVELSGRUPPEN!!

 

Måndagen den 6 september 2010 kl. 15:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Personlig assistent

En fördel med att inte kunna göra något annat än att ta det lungt är att jag har fått en personlig assistent!  Hon har dessutom lite tråkigt så hon sysselsätter sig med att städa i huset. Nu har jag rena gardiner (har suttit uppe länge). Jag har rent på den ända fönsterbäda jag har samt att alla pokaler och de få kaktusar som lever har fått vatten. Hon har dessutom tagit bort all spindelväv från taket samt alla rosetter ser nya ut när inte dammet finns där längre. Hon plannerar att ta itu med mitt köksbord och vardagsrummsbordet också!! Sedan skulle hon ta hand om min vita bänk....där finns det mycket spännande. Ja just det hon har även fixat till tvhyllan.

Något bra kommer ur att jag inte kan/får göra något!!

Dessutom tar hon hand om mina hundar tvättar så att toan är tom på tvätt!!

Hon är suverän att ha!!

 

Onsdagen den 1 september 2010 kl. 12:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.