Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Trevligt avsked

Igår kväll så var Lisa och jag bjuden till Gunilla på middag och avsked av valparna som ska flytta. Mycket god mat och trevligt sällskap!! Det ska bli kul att se hur mycket av planerna som kom fram igår kommer att genomföras!?!

Jag slapp även att jobba då chefen med fru jobbade istället, men det fick jag inte reda på förrän strax innan jag skulle åka hem igår........

Nu är det uppladdning för Ransäter med Tottie och Gizmo!! Jag önskar att Tottie kan få sitt andra cert och att Gizmo uppför sig!!!

 

Lördagen den 31 juli 2010 kl. 09:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Äntligen fredag

Nu så är arbetsveckan snart slut, ska tyvärr jobba lördag också......

Sedan har jag enbart 12 dagar kvar att jobba   

På lördag kväll så ska jag åka till Ransäter och så ställa på söndagen. Gizmo har 17 konkurenter och samma har Tottie!  Men nu fick jag höra att det ska bli hällregn hela helgen över värmland  så det blir kanske inte så kul....

 

 

Fredagen den 30 juli 2010 kl. 07:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Fridfull gårdag

Tänk vad det är skönt att åka bort en dag med alla hundar och bara mysa och ha trevligt. Igår var jag Lisa och Saga hos Jessica med familj. Vi innvaderade med sju hundar så det hördes lång väg! Zita är nu mera luttrad när vi kommer så det går utmärkt att släppa ihop alla utan gruff. Jessica är så snäll och klippte oss alla tre och Lisa blev lila och jag röd ( i håret). Hundarna var alldeles slut efter en hel dag borta så väl hemma så åt de sedan gick alla för att sova. Det är skönt att man kan ha alla med utan att någon bråkar eller storm skäller hela tiden. Dock tycker inte mina flock ledar hundar om Jessica´s grannar, de är pudlar som skäller och rusar fram mot staketet och hotar flocken! De skalle gärna uppfostra dessa hundar!

Nisse kom också på besök då fick inte pappa Armas och Toker vara med för de är något uppfostrande! Men tjejerna gick bra. Pagos ängnade lite tid på att visa alla vita tänder och se till att han visste sin plats! Även Storm talade om att man inte slickar unga damer i rumpan! Då kan de fräsa ifrån på skarpen. Nisse är en ståtlig hane efter Armas och Grå och bror till Zita och Dimma. Dock kan man nästan inte se att Dimma är släkt med de andra, hon är finlemmad och tanig och har sin mammas huvudform.

Nu ser jag fram emot söndagen då vi åker till Ransäter för att visa Tottie och Gizmo!! Och att jag kanske får sova lite om nätterna........

 

Tisdagen den 27 juli 2010 kl. 19:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

arbete igen

Jag har börjat ner räkningen av arbetsdagar. Det är 16 dagar kvar att jobba innan jag blir "ledig" i två månader. Jag hade önskat att det var färre, trivs ju inte speciellt.

Idag ska Lisa vara på fritids första dagen på sommarlovet. Ochjag vet inte var hon ska vara, på dagis eller på skolan?? Vi får väl se......

Nu ska hundarna få mat och jag äta frukost och väcka lilla prinssesan.

 

Tisdagen den 27 juli 2010 kl. 06:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

köping

Idag var det dags för att åka till Köping och ställa ut Tottie(corgi) och Gizmo(Stabbyhound). Det är Anna´s och Maria´s hundar. Jag blev hämtad klockan halv sju. Vi var framme vid halv nio. Som vanligt är det svårt med parkeringarna vid utställnings platsen, men vi fick en ganska bra plats relativt nära insläppen.

Vi började med att sätta oss vid Gizmos ring. Paul Stanton skulle dömma och det var en mycket trevlig stämmning runt ringen. När jag kliver in i ringen ler Paul och säger att det är fel ras som jag har i snöret!! Han skojjar med mig och jag svarar att tibbar (tibbetansk terrier) kan vara svart-vita minnsan!! Dock inte så stora som en stabby! När han sedan börjar med att känna på Gizmo så frågar han var jag hittat denna välbyggda hund? Jag svarar att jag hittat honom i skogen! Vad ska man säga!?! Han får cacib och blir bäst i rasen och slår sin syster som är wjw-08! Kul att slå sin syster!! Sedan flyttar vi oss till corgiringen. Det är fyra anmälda hundar, två tikar och två hanar. Öppenklass hanen fick cert och blev tvåa efter champion hanen som blev BIR. Tottie fick en tvåa! För hennes skulda var fel? men ALLT annat var utmärkt!?! Jag förstår inte varför hon inte fick sitt cert! :(((

Sedan så väntade vi på finalen! Gizmo skulle ju absolut visas i gruppen!! Det var nio rasrepresentanter i gruppen. På femte plats så kom en gameldansk hönsehund, fjärde en ungersk visla(tror jag) på tredje har jag glömt men på andra plats så kom GIZMO och jag !!!!!!!! Vann gjorde en irländsk setter!!!! Jättekul att visa honom till en så fantastisk placering första utställningen!!!! NU har vi stora förhoppningar inför Ransäter!!! TACK Maria för att jag får visa Gizmo!!!

 

Lördagen den 24 juli 2010 kl. 20:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Jobbigt

Nu har Lisa och jag varit på kolmården och så har vi jobbat uppe på Alfta utställningen. Där fyllde Lisa 11år!!! Vi firade i måndags! MMen hon fick naturligtvis present redan på lördagmorgon!! Det blev ett sims expansionsspel!

 

Helgen i Alfta blev bra förutom att boendet kunde varit bättre..... Ont!!

Du är det inte långt kvar till op. Räknar arbetsdagar!! 19 dagar att jobba kvar. . .

Nu i helgen ska jag visa Anna´s corgi Tottie och Gizmo en stabbyhound som hennes dotter har!! Vi åker över dagen till Köping.

Sedan nästa helg så är det jobb på lördagen och sedan Ransäter med samma hundar. Helgen därefter så jobbar jag på lördagen men är ledig på söndagen och det är lika dant 14-15 augusti. Sedan är det sista arbetsveckan!!! då jobbar jag endast tisdag -onsdag!! Ledig torsdag då jag åker ner till Norrköping för att jobba där!

Sedan är det op på måndagmorgon. Ska vara där klockan sju! Sedan kommer jag hem någon gång under veckan eller veckan därpå.

Om man sen tittar på första helgen i september så är det Högbo, där är jag närvarande inte mer! Munnen kan jag ju använda utan att nacken störs tror jag...

 

Tisdagen den 20 juli 2010 kl. 18:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Jobb och ledigt

Idag ska Lisa och jag jobba men imorgon tidigt ska vi åka till kolmården!!!!

På eftermiddagen efter jobbet ska vi titta på valparna. De är så söta.

Tova provar att bo hos Burner så det är lite tomt...... Tova är ju egentligen Lisa´s hund men nu när det inte fungerar så bra mellen henne och Pagos så är det bättre att Tova flyttar för Pagos är svår placerad. Lisa är ganska ledsen för att Tova flyttar och vi har gjort ett avtal hon och jag. I Tova´s nästa kull så ska hon få en tikvalp som sin egen. Vi ska skriva ägarkontrakt!!  Då hoppas jag att det blir en bra tik och att Lisa blir nöjd med henne....

Men imorgon ska vi ha kul. Vi ska åka ner till Kolmården och titta på alla djur och sova på savannen. I tält och sovsäckar.... Det ska bli jättevarmt med 28 grader så det blir nog en mysig helg. Mormor ställer upp och tar hand om alla hundarna. Hon är snäll hon!!!!! Morsan ställer oftast upp på allt, det är inte många som gör det!!! Nej nu ska jag äta frukost och väcka Lisa så vi kan åka och jobba......

 

Lördagen den 10 juli 2010 kl. 07:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Förlåt

Jag har försökt att tacka alla men glömmer ändå någon.

Tack Sara för att du ställer upp och tar tåget ner till Borås och hjälper till med att ställa Armas. Tack även till att jag får låna din bil när min var för liten!!

TACK FÖR ATT DU FINNS OCH HJÄLPER MIG OCH MINA HUNDAR!!!!

 

Torsdagen den 8 juli 2010 kl. 15:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Borås X2 fortsättning

På söndagen så var det SVKFUR utställning.

Mudi gick sist för domare Hans Almgren. Det var 16 st .

Först var det valpar, Manti och Tarzan. Idag vann Manti med Tarzan på god andra plats. Det är olika hur de utvecklas så just idag var Manti bättre med jag tror att Tarzan blir en mycket vacker hane när han blir vuxen vilket inte blir för 5 års ålder!! Han bor hos Jessica med en helt underbar familj!!

Efter pojkarna så kom Merry. Hon fick bli bästa tik valp idag.

Sedan blev Manti BEST IN SHOW VALP och slog både puli och pumi!!!

JÄTTE GRATTIS!!!!!

Nästa hund var Ozzy som är bror till Storm. Han var trött och han tyckte inte om värmen, det var ca 30 grader varmt.....

Han fick en fin kritik samt hederspris!! Han kommer också att bli en ståtlig hane!! Men precis som Tarzan så behöver han tid att utvecklas.

Sedan kom alla championhanarna!! Armas, Kiro, Måne, Viper och Gordon! ALLA MYCKET VACKRA HANAR!!!!!

Dock så dömde Hans idag så han placerade hanarna i denna ordning:

Viper, Armas, Gordon, Måne och Kiro.

Sedan började tjejerna.

Storm var först ut i juniorklassen. Hon skötte sig ganska bra och hoppade inte så mycket!! Hon fick certifikatkvalitet och gick vidare till bästa tik klassen.

Sedan var det Maja i öppen klassen, hon var trött efter lördagen så hon fick inget certifikatkvalite denna dag. Men hon kommer att bli champion en dag! Hon är Månes syster och han har ju blivit champion och Maja är bättre!!!

Sedan var det dags för championtikarna.

Vinga, Sol, Tova och Raja. Domaren utbrast liten men naggande god när han såg på Raja när hon stod på trimbordet! Det stämmer tycker jag också!! Hon travade med vajande svans och ett leende på läpparna när hon travade runt i ringen!

Vinga skarmade domaren som vanligt hon ser på en med vackra mörka ögon och man ser att hon tycker om en!!

Sol är som en mor som ser på sin omgivning så som en mamma ser på sina små barn!! Hon är vacker men hon gör lite som hon vill och är inte alltid lydig!!

Och sedan hade vi Tova, hon är lite kacksig mot både Sol och Pagos. Så hon gick som på tå och blev bakhög.

Så bästa championtik blev Raj med Vinga på andra plats och med Sol på tredje samt Tova på fjärde plats.

Sist av tikarna kom veteranen Pagos. Hon fick en strålande kritik ock blev Best in show 2 veteran!

Nu var det dags för bästa tik.

Raja på första plats och gamla Pagos på andra och lilla Storm på tredje med sitt första cert. På fjärde plats kom vinga och Sol som reserv.

Sedan var det dags för bäst i rasen. Viper slog sin syster och blev bäst i rasen.

Nu var det avelsgrupperna!!!!

Toker med sina barn: Gordon, Kiro, Tova och Vinga.

Pagos med sina barn; Armas, Viper, Sol och Raja.

Pagos slog Tokers grupp men båda fick hederspris!!!!!!!

Avelsgruppen blev även bästa avelsgrupp då det inte fanns några andra.

Uppfödargruppen bestod av: Armas, Viper, Storm och Raja. Guppen blev 2a bästa grupp.

Viper stod sist i BISet men blev slagen av mycket bra hundar!!!!

Jag vill än en gång tacka alla som var med!

Tessan, Sofia, Rosie, Morsan, Marie, Sara,Anna och Lisa som visade Pagos till tvåa bästa tik!!

TACK ALLA NI SOM LÅNADE UT SINA HUNDAR!

OZZY- MAUDE

VIPER- KERSTIN OCH BJÖRN

RAJA- JESSICA

 

 

Tisdagen den 6 juli 2010 kl. 18:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Borås X2

Så nu har vi varit i Borås.

 

20 hundar och 9 personer.

På lördagen ställdes Gordon, Kiro, Måne, Vinga, Tova, Dimma, Chivi, Maja, Taurus(Tarzan), Pagos Och Ozzy.

Det gick över förväntan!! Maja tog CERT, Pagos BIR och BIRVETERAN, Gordon BIM.

Avelsgruppen blev BIS1 !!!!!

TACK ALLA MINA VALPKÖPARE som ställer upp och visar era hundar!!

Tessan med Gordon!!!

Sofia med Vinga!!!

Jessica med Tarzan!!!

Katarina med Maja!!!

Morsan med Kiro coh Måne!!!

Rosie som hjälper till med Måne!!!

Jeanette som hjälper till med Tova!! Lycka till med din nya valp!!!

Anna med Tottie!! Som visade själv till 3:a i öppenklass!!

TACK

ALLA SOM HJÄLPER TILL MED HUNDAR OCH ALLT RUNT OM KRING!! OM NI INTE FANNS SÅ SKULLE INTE MINA GRUPPER FUNGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TACK, TACK, TACK,TACK, TACK,TACK,TACK,TACK,TACK!

 

Måndagen den 5 juli 2010 kl. 15:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Nu börjas det

Idag kommer Ozzy och så ska jag hämta ett släp så alla föreningens saker hamnar i Borås. Jag har massor med lådor som står under sängen samt i en del av sovrummet samt i vardagsrummet..... Ska bli skönt att bli av med allt!

Det närmar sig Borås utställningen också, skk på lördagen med 12 hundar där 10st är mog-urare vad jag vet. På söndagen dömmer Hans Almgren vår utställning (Svk FUR) och där är det bara mina hundar....16st. Jag kommer att visa två obesläktade avelsgrupper.

Toker med sina barn, Gordon, Kiro, Vinga och Tova.

( på bilden är Tula med istället för Tova)

 

Den andra gruppen är efter Pagos.

Det blir Armas, Sol, Viper och Raja.

Båda grupperna är efter två kombinationer!!

Det ska bli spännande att se vad domaren gör av dessa grupper!!

 

Men idag så är det jobb och packa som gäller.

 

Torsdagen den 1 juli 2010 kl. 07:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.