Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Akilles

Akilles är en underbar hund som behöver tränas. Jag har anmält mig och Akilles till lydnadskurs som börjar i slutet av mars. Men jag hoppas att han kan få ett eget hem utan sin pappa som gärna trycker till honom. Han är en ängel med MYCKET motor. Ändå så kan han koppla av, åtminståne när han ligger i bur.

Han har föremålsintresse och leker gärna med bollar och hämtar allt man kastar. Man kan kampa med honom och avsluta i lung och ro.

Jag söker med ljus och lyckta efter en familj eller en ensam träningsinteresserad människa.

 

Tisdagen den 23 februari 2010 kl. 20:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gästrikemästaren

Igårkväll var det dags att tävla mot BIR och BIM hundar i Årsunda. Det brukar vara så att alla mudi blir utslagna på en gång. MEN Kiro och Gordon samt Gunilla´s Tira klarade första omgången. Armas och Tova åkte ut. Andra omgången så skulle Kiro tävla mot en Briard (mycket snygg) och vann! Gordon däremot fick en svår mot tävlande en afganhund och förlorade. Tira gick mot en basenji och vann. Sedan var det en omgång veteraner där jag inte hade någon med. Sedan åt vi grekisk bufé. Himmla gott måste jag säga!!

Kiro in action.

 

Tova

 

Armas

Vackra Gordon!

 

Efter maten så var det dags. Kiro fick möta en fransk bulldogg och fick stryk. Så var det med det...Tira fick också stryk av en afganhund... sedan var det inga mudi kvar...

Gästrikemästare blev en bearded collie Farmarens Florian Prinzkrona. Och tvåa en engelsk springer spaniel Barecho Quest For Success.

Veteran mästare bleven basenji Senjifinx Erebor och tvåa en pomeranian Grandenspitz Sammyella.

Sedan var kvällen slut och det var dags att städa och diska. Jag torkde 100 vinglas och kaffekoppar med fat. Sedan var det dags att åka hem. Först packa in Gordon och Tova sedan burar och barnen. Lägga mattorna på taket och spänna fast dem. Jag kom hem halv två i morse.....Det är kul att jobba ideellt......

 

Söndagen den 21 februari 2010 kl. 13:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Hämtning

Igår blev han hämtad och skulle åka tåg i 12 timmar för att komma hem till sitt nya hem. Han valde dottern till sin matte nästan direkt. Alla mina hundar tyckte väldigt mycket om både mor och dotter. Det som är roligast är att dottern fick en puss på näsan av Chivi!! Hon som inte brukar gå så nära främmande!! Än har jag inte hört av dem men jag förutsätter att allt gått bra.

Unicorn 6 veckor.

 

Söndagen den 21 februari 2010 kl. 12:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Unicorn

Imorgon flyttar han ända upp till Gällivare! Den nordligaste boende mudi!

Det är både skönt och lite sorgligt när barnen flyttar. Men jag tror nog att det kommer att gå utmärkt.

 

Griffin är nu ensam kvar och tycker att livet leker. Men han är ganska lugn ändå. Han följer med de vuxna hundarna ute och både bajsar och kissar ute, helst!

 

Imorgon är det också gästrikemästaren med 50 hundar och fler än 100 personer! Jätte kul att det går så bra för våra ägare och uppfödare i utställningsringarna. Det är bara BIR och BIM samt veteran BIR och BIM hundar som får anmäla sig och komma å tävla. Jag har med mig Armas, Kiro, Gordon och Tova. Jag hade kunnat anmäla Pascha också men han är lite för känslig när det blir trångt.

 

Fredagen den 19 februari 2010 kl. 21:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Lugnet lägrar sig

Nu har fyra av valparna åkt till sina nya mattar. Kvar är Unicorn och Griffin. De var helt slut efter gårdagen. Men imorse vid sex tiden var det fullt upp!! De letade efter mamma som åkte med Manticore. Så Pagos vart aningen förbannad över att de försökte snutta på henne. Hon är ju mormor! Nu sover de efter att ha ätit och varit ute och kissat och bajsat! De är lite kallt att vara ute någon längre stund -10grader.

Nu väntar jag med spänning på att höra ifrån pojkarna så allt har gått bra. Tjejerna har redan hört av sig med positiva nyheter.

 

Söndagen den 14 februari 2010 kl. 08:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Leverans

Nu har tjejerna och Taurus flyttat och vi väntar på att Tessan kommer och hämtar Manticore. Sol ska också få följa med till Tessan. Pappa Gordon ska bli kvar två veckor här medans Manti gör sig hemmastadd.

Taurus kommer att få det jätte bra i sin familj!! Han är så cool och säker på sig själv och ändå mild mot människor.

Mermaid har en hel flock att ty sig till så vi får väl se vem hon tar till extra mamma.

Hydra bor med moster Raja så hon har en underbar förebild och en som kommer att sätta henne på plats!

Sedan få vi se om Unicorn kanske kommer att bli granne med Hydra !?!

 

Lördagen den 13 februari 2010 kl. 13:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

veterinärbesök

Nu har valparna varit hos veterinären och fått spruta och id-märkda. Besiktningen var utan anmärkning på alla. Resan var inge vidare men det gick bra när vi kunde åka hem till mat och mamma Sol!

Alla var jätte duktiga och skötte sig bra. På lördag åker fyra av barnen så det blir lite lugnare. Men jag hoppas att både Unicorn och Griffin får egna hem snart.

 

Torsdagen den 11 februari 2010 kl. 21:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Valpframgång

Nu har valparna åkt bil en gång och de är ute och alla bajsar ute i snön. Fantastiskt duktiga tycker jag !! De är alla frammåt och glada när det kommer människor och pussas gärna. Ännu inga problem med att klippa klorna eller att kolla öron och mun. Alla slapnar av när man lyfter upp dem. Jag är så stolt över Sol och Gordon´s barn!!

Idag gjorde jag godis gömmor av toarullar och frolik. De var ganska tuffa när det gällde att bära rullarna i munnen och slita upp kanterna. Däremot så vill gärna Hydra och Manticore ha samma.... De slåss!! Men oftast så vinner Hydra! Jessica med Raja får mycket att tampas med!

 

Söndagen den 7 februari 2010 kl. 18:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Ny valpköpare

Igår måndag så kom Jessica med sin kompis och var nyfiken på rasen mudi. Hon ville i första hand se vad det var för slags hund. Det första Toker gör är att hoppa upp i hennes knä! Han godkände henne direkt! De var här i några timmar och vi pratade och gullade med vuxna och valpar. Nu idag så ringde hon och ville ge Taurus ett hem!! Ni ska vara JÄTTE VÄLKOMNA i Mog-ur´s familjen!! Det är alltid kul när valparna får nya hem och jag tror nog att vi kommer att hålla kontakten !! Nu är det en och en halv vecka kvar innan de flyttar så nu ska de ut och åka bil, gå i snö och vara själva ute och upptäcka saker utan hjäpl av kompisarna.

 

Tisdagen den 2 februari 2010 kl. 19:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.