Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bilder

Nu har Tessan varit här och fotat så det kommer bilder på underbarnen imorgon. Har kommit på vad halva kullen ska ha för namn.

Marie´s tik  Mrs Murmaid ( sjöjungfru)

Min och Jessica´s tik Mrs Hydra  ( två hövdad drake)

Den hane som har för mycket vitt Mr Unicorn (enhörning)

Sedan funderar jag fortfarande på de övriga.

Sara och Carina var här och gosade valpar också så idag har de värkligen fått mänsklig kontakt av flera olika.

 

Torsdagen den 31 december 2009 kl. 14:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Öppna ögon

Den första valpen öppnade sitt första öga på åttonde dagen!! Nu har nästan alla öppnat sina ögon och tre kryper ur valplådan varje dag. Nu är  de jätte söta och puss goda.

 

Imorgon kommer Tessan ut och ska fota alla barnen! Då kommer det nya bilder. 

 

Onsdagen den 30 december 2009 kl. 08:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

De växer

Nu har valparna ökat mycket i vikt så de växer!! Sol är en mycket god mor hon styr och ställer med en fast tass. Hon gör allt rätt och är otroligt lugn. Nu ska vi väga tjockisarna.

 

Det är kallt på golvet fortfarande så valplådan står i sängen som en huvudkudde! Valparna är tysta så jag får nästan sova hela nätterna endast när Sol tvättar dem så klagar de:))

 

Tisdagen den 22 december 2009 kl. 21:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Valpar!

Äntligen har Sol klämt fram sina valpar! Hon skötte allt själv med lite överinseende av Tessan. Första valpen kom 9.56 andra 10.00 och sista 11.39. Så hon spotta ut valparna med en rasande fart! Två flickor och fyra pojkar blev det. Helst hade jag velat ha tvärt om men man får inte välja. Alla är fina med bra vikter. Sol är en lugn och stabil mamma som inte hetsar upp sig. Hon är jätte duktig.

 

Pappa Gordon fick komma in och nosa på valparna redan nu! Det är första gången som jag upplevt detta!! De älskar varandra!!

 

Om ni går in på galleri och Sols valpar så hittar ni bilder:))

 

Lördagen den 19 december 2009 kl. 22:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Hemma !

Efter en veckas arbete inför och genomförandet av Hund-09 så har jag kommit hem, äntligen. Jag tycker det är kul att jobba men det finns alltid saker som kan förbättras. Något som var jättekul var att Hundsport kom och intervjuade Göthe!! Vi har jobbat ihop sedan 1980. På Stora Stockholmsutställningen och på andra utställningar. Han är kommissarie på Österbybruk bland annat!! En fantastisk man som lägger ner massor av ideell kraft och tid på Österbybruk. Det ska bli kul att läsa om honom!!

 

Gordon och Vinga ställdes på Hund-09 och nu slog Vinga Gordon men det har ju ingen betydelse för de är ju halvsyskon med samma pappa, Toker. Akilles fick följa med och vara i montern med Elin vilket han verkade ta med ro.... Han var ganska trött på lördagskvällen när jag träffade honom. Jag träffade Gross som är Månes bror. Han tävlade i freestyle på söndagen och han var jätteduktig!! Han är ju inte två år än!!! Duktigt Anna och Gross!!

 

När jag kom hem så överföll hundarna mig!! De har saknat mig, tror jag...... Sol har fått mjölk så jag tror inte att hon väntar till i helgen med att valpa........ Hon får valpa från och med torsdag inte före..... Då har hon gått 60 dagar på första parningen... Härligt med smått i huset igen:)))

 

Måndagen den 14 december 2009 kl. 20:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Hund -09

Nu är det dags att åka ner till Stockholm och börja med att bygga Hund-09. Det är 29 året som jag jobbar med denna utställning, så nästa år blir det jubileum!! Akilles ska få komma med och bo med Sofia eller Elin så han kan hjälpa till i SvkFUR montern. Nu är klockan halv sju så det är dags att packa bilen! Skriver mer efter helgen!

 

Tisdagen den 8 december 2009 kl. 06:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Andra advent

Idag har Tessan varit här och vi gick en lite prommenad med Gordon, Akilles, Storm, Dimma och Chivi. Akilles och Dimma ligger hela tiden framför i full galopp. De tävlar om att ligga först hela tiden och Dimma blir fly förbannad när Akilles kommer i kapp och drar ifrån:) Han är ganska gräslig just nu. Gordon vill gärna säga till honom men det går inte han med på......

 

Vi åkte till Anna och kollade ljus och saker att ha dem i perfekt nu till jul:)))

 

Tessan fotade Sol när hon står på vardagsrumsbordet :))) Hon har ca 14 dagar kvar... undrar hur många hon får?????

Jag ska damma av bordet !!!!!!

 

Söndagen den 6 december 2009 kl. 19:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Planer inför 2010

Man ska planera sitt liv var det någon som sa till mig när jag var liten. Då planerade jag bara vad jag skulle göra den närmsta timmen.....

 

Viper skall ställas så han blir champion ( man får väl hoppas).

Måne lika så men även till Norge ska han.

Dimma ska börja visas men hon är ännu så tunn att hon inte passar i unghundsklassen.

Storm skall ställas så hon har minst två cert och hon ska med till Danmark WW-10.

Till Danmark ska också Pagos i veteranklass. Gordon, Armas, Viper, Sol. Jag får ihop både en avel och uppfödarklass.

 

Om man sen ser till vad som bör hända med nya familjer.......

Måne och Akilles bör få komma till egna familjer. Dock kommer jag nog att deläga dessa då foderavtal löper till hunden är 5-7år beroende på kön och avtal.

EVENTUELLT så kanske Toker också skall ut på delägarskap. Det beror mycket på den människa som vill dela honom med mig.

Från början skulle jag inte ha några hanar hemma, men nu har jag fyra!!! Jag vill bara ha tikar. Trots att hanarna är mysigare och mera gosiga.

Armas blir kvar hemma. Jag kan inte förlora honom en gång till på det sätt han gjorde..... Någon gång ska jag sätta ihop hans historia......

 

Lördagen den 5 december 2009 kl. 10:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Sovmorgon

Vad det är skönt att slippa ställa klockan och gå upp vid 5 på morgonen. Idag sov jag och hundarna till halv nio! Lisa var uppe redan vid åtta och satte sig att leka med Barbie i sängen så jag fick sova vidare. Lisa är duktig på att inte störa när jag har sovmorgon, vilket inte är så ofta........

 

Idag har vi planerat att gå två turer i skogen med hälften av hundarna var gång. Lisa vill också hälsa på sin nya kusin Melvin som är 7-8 veckor gammal. Jag är inte så road av bebisar - mer av valpar:))

 

Imorgon ska vi hämta Tessan och gå i skogen. Sedan är det ljusparty hos Anna. När jag hade sist så handlade jag för 2200 kronor! Men nu ska jag inte handla annat än det som jag kan för mitt presentkort!

 

På tisdag morgon så bär det av ner till huvudstaden, Stockholm. Det är dags att börja att bygga HUND-2009. Det är inte så mycket hundar i år då Finland kör Nordisk vinnare och Finsk vinnare samma helg i Helsingfors:(  Men det är dock 6544 hundar på mässan!!

 

Det viktigaste jag ska göra idag är dock att fixa Sols valplåda!! Det gör jag ikväll när alla hundar är trötta och ligger och tuggar ben.

 

 

Lördagen den 5 december 2009 kl. 10:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Goda nyheter

Akilles har inte cancer!!!! Han har dels ett blåmärke fyllt med vätska och en inkapslad var knöl. Det sista har han fått salva för. Och det andra ska ge med sig av sig själv. Det ända som skedde är att veterinären blev lite rikare och jag fattigare!! ( jag fick låna av morsan)

 

Sol är verkligen gravid med sina störningsbeteenden!! Hon kan få för sig att hon ska ha ett ben som någon annan äter på och alla släpper med förskräckelse det ben som de tuggat på!  Hon har börjat bädda lite så i helgen ska hon få sin valplåda färdig och på plats. Få se om hon uppskattar platsen!

 

Onsdagen den 2 december 2009 kl. 19:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Lite kyla

Äntligen kommer det lite kyla så inte hundarna ser ut som lermonster varje dag. För att inte tala om hur mycket man städar var dag!

Sol blir bara rundare och rundare för var dag. Jag har inte ökat på maten än men trots det så blir hon mer lik en tunna för var dag. Hennes humör är ju heller inte på topp. Hon började slåss men Toker igår så han blev helt ställd och bara försvarade sig. När jag ropade så slutade de ögonblickligen och sprang och gömde sig var och en på olika håll. Kallade till mig båda och de pussade varann på nosen som förlåt. Bra tokig är Solan just nu!!

 

I helgen ska jag fixa valplåda klar till henne så hon kan börja bädda!!

 

Jag åker ner till Stockholm på tisdag morgon för att börja bygga Stora Stockholms- utställningen. Blir borta i en vecka. Gordon ska ställas där nere så det blir kul!!

 

Imorgon eftermiddag skall Akilles till veterinären för att kolla en vätskefyllt blåsa stor som en knytnäve och sitter fast innanför bröstkorgen, hoppas att det inte är något farligt.  :(

 

Tisdagen den 1 december 2009 kl. 19:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.