Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Valp planering

Nu när Sol är frisk och förmodligen börjar löpa snart så ska hon paras med sin pojkvän Gordon. Det kommer bli mycket interresant med denna kombination!! Diskutionerna har börjat om Karin Hålls hane Tuzon som flera önskar valp efter. Karin vill själv ha en valp efter honom. Personligen är jag inte "färg interreserad" i min avel det viktigaste är en sund hund som man kan leva med och som är frisk och ser ut som en mudi.... Jag har tagit beslutet att prova en parning mellan Tuzon (merle) och Chivi (svart). Chivi har färger bakom sig och har störst chans att det kan bli merle som Karin vill ha. Kullen kommer under 2010 när Chivi löper nästa gång. Dock har hon haft en kull i år så därefter får hon vila minst två år. Så det finns möjlighet att utverdera hennes valpar. Både när det gäller temperament och utseende och självklart hälsan. Denna kombination är en ren ungersk så jag har ingen aning vad som kommer fram. Inga storlekar kan man tro annat än att de kommer att ligga mellan 38-47cm.

Nu närmar sig nästa års världs utställning med stormsteg! Jag kommer att anmäla Armas, Sol, Gordon och troligtvis även Dimma och Storm eventuellt även Måne men han är ännu ungdomsslyngel. Jag vill nog se att han stabiliserar sig något innan jag anmäler honom.

 

Nästa år är det ju också utställningar här i Sverige. Jag tänker visa Viper som är hel bror till Pascha. Akilles och Måne i viss mån. Bland tikarna så går Pagos in i veteranklass och skall börja visas igen. Dimma och Storm ska ut några gånger och jag tänker satsa stort på avel och uppfödargrupper nästa år. Toker är ju en fantastisk avels hane som verkligen har gett mig bra avkommor. EVENTUELLT kanske jag gör om kombinationen Toker - Pagos men det skall mycket till, jag kanske tar en dotter eller barnbarn till Pagos istället. Vi får se, han gav mycket bättre än jag trodde!!! Både temperament och utseende!! 

 

Söndagen den 27 september 2009 kl. 19:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.