Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Valp planering

Nu när Sol är frisk och förmodligen börjar löpa snart så ska hon paras med sin pojkvän Gordon. Det kommer bli mycket interresant med denna kombination!! Diskutionerna har börjat om Karin Hålls hane Tuzon som flera önskar valp efter. Karin vill själv ha en valp efter honom. Personligen är jag inte "färg interreserad" i min avel det viktigaste är en sund hund som man kan leva med och som är frisk och ser ut som en mudi.... Jag har tagit beslutet att prova en parning mellan Tuzon (merle) och Chivi (svart). Chivi har färger bakom sig och har störst chans att det kan bli merle som Karin vill ha. Kullen kommer under 2010 när Chivi löper nästa gång. Dock har hon haft en kull i år så därefter får hon vila minst två år. Så det finns möjlighet att utverdera hennes valpar. Både när det gäller temperament och utseende och självklart hälsan. Denna kombination är en ren ungersk så jag har ingen aning vad som kommer fram. Inga storlekar kan man tro annat än att de kommer att ligga mellan 38-47cm.

Nu närmar sig nästa års världs utställning med stormsteg! Jag kommer att anmäla Armas, Sol, Gordon och troligtvis även Dimma och Storm eventuellt även Måne men han är ännu ungdomsslyngel. Jag vill nog se att han stabiliserar sig något innan jag anmäler honom.

 

Nästa år är det ju också utställningar här i Sverige. Jag tänker visa Viper som är hel bror till Pascha. Akilles och Måne i viss mån. Bland tikarna så går Pagos in i veteranklass och skall börja visas igen. Dimma och Storm ska ut några gånger och jag tänker satsa stort på avel och uppfödargrupper nästa år. Toker är ju en fantastisk avels hane som verkligen har gett mig bra avkommor. EVENTUELLT kanske jag gör om kombinationen Toker - Pagos men det skall mycket till, jag kanske tar en dotter eller barnbarn till Pagos istället. Vi får se, han gav mycket bättre än jag trodde!!! Både temperament och utseende!! 

 

Söndagen den 27 september 2009 kl. 19:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Funderingar

Jag har börjat att planera för att ha en mudi-heeler träff. Tibbarna som jag har fött upp är ju gamla och de flesta borta. Men en hel del heeler och naturligtvis mudi finns ju. Det finns ju så mycket man kan göra. Jag har ju många duktiga valpköpare som kan mycket!!

 

Om en och en halv vecka så skall jag till Sundsvall med Pascha som står för championat!! Det är tre mudi anmälda så det blir lite konkursens!!

 

Onsdagen den 23 september 2009 kl. 20:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Konferens

Har kommit hem från en konferens som handlat om utställningsfrågor. Det har varit en mycket givande helg med många minnen från förr och människor. Jag har upptäckt att jag faktist respekteras i hundkretsar för mitt kunnande om hundutställningar. Jag har ju trots allt varit i farten i 29år (i år på stora stockholm). Att det har tagit lång tid att bli respekterad tror jag beror mycket på att jag inte är som alla andra. Jag ser inte ut som n "fröken" och har en mycket ljudlig röst. Jag är heller inte den som stilla tiger om det är något fel, vilket jag borde ibland..... Fsta jag kan ibland känna mig åsidosatt då tex Göthe fick medalj för sitt arbete då jag har gjort lika mycket om inte mer på samma tid. MEN jag är ju en tjej och ser inte ut så mycket för världen(snygg).  Men en sak kan ingen ta ifrån mig och det är mina kunskaper!! Som jag är stolt över det jag kan och delar med mig av!!

 

Söndagen den 20 september 2009 kl. 21:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Animalkompaniets heeler träff

Nyss hemkommen från Fliken och en jätte rolig helg med heelrar! Det är så kul att man kan känna ingen sina barn och barnbarn efter sin egen uppfödning. Jag höll i ringträning med lätt anatomi som var uppskattad. Det är kul när ägarna själva kommer underfund med att om de gör rätt så förstår hunden också vad man vill!! Maud bjöd på god mat och mycket trevligt sällskap med alla valpköpare. Hon firad kennelns 10års jubileum! Jag började tänka och 2012 har jag 20års jubileum! Man kanske skulle hitta på något!?!

Alla hundarna var med utom Armas han var hos Anna och hade det bra! Alla skötte sig!!

 

Söndagen den 13 september 2009 kl. 18:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Heeler träff

Nu ska jag och Lisa med alla hundarna åka till Norberg på heeler träff! Det är Animalkompaniets kennel som håller i den . Maud började med sin uppfödning med Betty och Elli som båda kommer från mig. Elli är borta men Betty är full fart på och ca 12 år gammal. Hon hör inget längre men hon är fortfarande lika stursk! Det kommer bli ca 30st i helgen så det blir kul!! Morsan ska också med och träffa lite heeler folk! Hon ville ev prova rally lydnad men vi får se! Mycket snack blir det iallafall!!

 

Lördagen den 12 september 2009 kl. 06:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Högbo

Nu är utställningen i Högbo bruk avklarad! På lördagen så var det SvkFUR utställning och Vinga ble BIR och BIS3. Avelsgruppen efter Toker bestående av championhundar blev BISavelsgrupp och uppfödargruppen 2:a BISuppfödargrupp. Dimma fick etta med hederspris vilket är jätte bra hon är ju bara barnet (11mån). Raja blev slagen av Vinga som blev BIR. Akilles behöver lite mer ringträning och lära sig att man kan kontrollera sig!! Måne var för dagen blyg och ville inte visa sig vilket jag inte är förvånad över för han är bara barnet precis som Dimma och Akilles. Kiro blev trea(tror jag) i bästa haneklassen men Gordon visade sig så fint att han blev bäst bland pojkarna!! Tuzon den melerade hanen som Karin har fick sitt första cert!!! GRATTIS!!!!  Jag var inte närvarande alls då jag var kommisarie på utställningen och inte ville förstöra för mina handlers! Ett JÄTTE TACK för all hjälp med hundarna!! Ni var jätte duktiga!!

 

Jag vill också tacka alla som hjälpte till på SvkFUR!!

 

Måndagen den 7 september 2009 kl. 14:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.