Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vallning

Idag var det vallning på schemat. Det var ca 35-40 hundar som ville prova på att valla får. Emma som har fåren förklarade att vi skulle ha sele och lina på hundarna för att skydda fåren. Jag började med Chivi och hon tyckte inte det var spännande utan bara läskigt. Däremot så tyckte Kiro och Gordon att det var ganska spännande med får. Toker han fick vänta till näst sist och han kan nog bli mer road av får om han får prova mera. Sist ut var Måne han var bakom mig nästan hela tiden men klart interesserad men han är för feg just nu!! STORT TACK till alla som var med och gjorde denna fantastiska dag så lyckad!!

 

Söndagen den 30 augusti 2009 kl. 20:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Ungrarträff i Torsåker

Nu i helgen kommer Torsåker att översvämmas av ungrare ca 45st hundar har anmält att de vill komma !! På lördagen så ska vi vara i ett ridhus och se hur man masserar och klickertränar och prova på agillity och se vad lydnad är för något. Det ska bli jätte kul att träffa så många!! På söndagen så får vi prova att valla får för en instruktör det ska bil interessant att se om våra hundar har kvar vallinstinkten!! Jag har anmält Pascha till Sundsvall och hoppas på ett cert där men det är ju i oktober så än finns det tid att träna honom.

 

Torsdagen den 27 augusti 2009 kl. 07:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Bruks championat

NU har det blivit en brukschampion i Sverige!!!! Ett GRATTIS till Idum Fräcke Fox som är en jätte duktig rapporthund!!!!!

Vilket jobb det ligger bakom, att träna och tävla med en hund av denna kvalité.

Det är jätte kul att mudi visar framfötterna i alla grenar av hundägandet.

GRATTIS TILL FOX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Söndagen den 23 augusti 2009 kl. 21:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Heeler utställning

Imorgon är det dags att jobba som ringsekreterare för heeler klubben! Det blev en full ring på 80 hundar med en engelsk domare. Morsan och jag ska jobba som vanligt. Det ska bli jätte kul!! Det är förmodligen både barn och barnbarn med från mina hundar:-) Sedan har jag hela söndagen fri att börja med att skotta grus till verandan ( under). På måndag ska jag köpa lite läkt så jag kan göra taket färdigt INNAN snön kommer Sedan måste jag börja med verandan också. Men jag får se vad jag hinner. En LÅNG prommenad med hundarna ska jag ut på så de så.

 

Fredagen den 21 augusti 2009 kl. 21:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Championhundar

Jag har verkligen ett bra utställningsår.

Tokers barn har gått jättebra på utställningar. Av 11 valpar ur två kullar där 7 st är utställda så är 6 st champions. Och en har två cert. Det kan inte gå så mycket bättre!! Och de är inte tre år fyllda!!

 

Armas står för championat och även halvbror Pascha. Båda är efter Pagos.

Jag har fött upp 45 mudi varav 15 st är utställningschampions och en lydnadschampion.

Då är det räknat på 11 kulla där 3 kullar /12 valpar är för unga för att vara champions.

Jag är VÄLDIGT nöjd med mitt avelsarbete så långt. Tack vare alla underbara valpköpare!!

 

 

 

Onsdagen den 19 augusti 2009 kl. 21:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Flera cert

Har fått lite distans till Norrköpingshelgen. För det första så fick Pascha sitt andra cert och står för championat. Jag planerar att ställa honom i Växjö. På utställningen så träffar man många människor, både trevliga och otrevliga. Jag har svårt för dessa som anser att utställningen bara är för dem. Att inte respektera tält förbud/tältzoner är för mig obegripligt. Varför kan man inte ta hänsyn till andra människor som försöker göra en bra utställning? Att tro att en nio veckors valp skall få komma in på en utställning??? Vad tänker ni med?? Det jag stöter på mest är nog att man har glömt vaccinationspapperna hemma, men jag har giltigt. HUR skall jag eller någon annan kunna gå med på detta?? Jag hör även om dessa hundar i bilar. Vad ska man göra för att få folk att förstå att det ÄR farligt och kan döda din hund, är inte hunden viktig? Inget värd? Ibland undrar jag varför vissa har hund. Är det bara för att visa sig själva eller tycker de om sin hund? Jag älskar mina hundar och saknar alla när de inte är med mig. Även de som gått ur tiden saknar jag. Den hund som gjort störst intryck på mig var min rottis Serra, hon är borta sedan många år men än i dag så tänker jag på henne! Nu är det snart dags för att gå å lägga sig så dröm sött och vakna torrt!

 

Onsdagen den 19 augusti 2009 kl. 20:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Norrköping

På torsdag bär det iväg till Norrköping dels för att arbeta och även ställa Pascha och Dimma! Jag skulle bli jätte glad om han kunde få sitt andra cert! Men jag tror att Dimma är lite för liten och utan päls. Men det är bra träning!! Eventuellt skall Storm vara med Tessan under helgen, vi får se.... Hon skulle behöva se lite annat än mygg..:)

 

Tisdagen den 11 augusti 2009 kl. 23:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Askersund med Kiro å Chivi

En strålande dag ! Lagom vackert väder och trevligt sällskap. Det var tre anmälda Tuzon, Kiro och Chivi. Tuzon var jätte duktig!! Han har ju faktiskt inte varit här så länge. Han fick en etta och blev tvåa i konkurensen. Tyvärr fick han inget ck. Kiro blev bästa hane med cert och även bäst i rasen. Nu är han också champion!! Chivi var lite liten och hade ingen päls tyckte domaren men hon var jätte duktig som gick och stod alldeles stilla!  Nu är sex av tolv Toker barnen champions och vi väntar med spänning på Tula som står för championat!!

 

Tisdagen den 11 augusti 2009 kl. 06:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Sommar och jobb

Nu är semestern slut och jobbet börjat. Myggen har blivit flera trots att det blev sprutat. De var lite sena........:-( Var till läkaren och nu är man allergisk  mot mygg så det är bara att klä på sig eller må pest med bölder efter betten. Sol mår också dåligt av myggen så hon får följa med till jobbet varje dag så får hon lite vila.  Var till Svenstavik i lördags med Pascha! Han var jätte duktig! Han fick första certet och cacib och blev BIR han slog tyvärr Gordon som blev 2.a bästa hane.  Jag visade även Tottie som verkligen visade att hon viste vad som gällde! Hon stod och gick som om hon inte gjort något annat i hela livet. Men domaren tyckte att hon var för tunn i nospartiet så hon fick en 2:a men en jätte bra kritik. Nu ska hon visas på Högbo av Tessan. Jag hoppas att lyckas bättre än jag med att få Tottie meriterad:-)

 

Söndagen den 2 augusti 2009 kl. 22:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.