Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Valpträning

Idag har valparna fått åka bil in till Gävle och hälsat på Jessica med hennes hundar, Cita och Sacko. De har gått i koppel och både bajsat och kissat i koppel! Endast 7 1/5 vecka gamla! Jag är jätte stolt över barnen! Nu har även Tornado fått ett eget hem. Hon skall bo I Gävle hos Gunilla! Thunder Ozzy ska upp till Maud  i Järvsö och Storm bor kvar hemma!! Sol fick B på sina höfter så nu är det bara att vänta på att hon börjar löpa så Gordon kan få ha lite kul med henne. Eller så är det ömsesidigt?

Valparna är helt slut efter denna dag och orkar knappt busa med Dimma.

 

 

Måndagen den 29 juni 2009 kl. 20:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Bilder

Har lagt ut 3st bilder på Karin Hålls nya tillskott.

En Mudi hane som är född i Ungern som har färgen Blue Merle.

Han har ett kanontemprament. Lugn och stabil.

 

 

Han kommer att hälsoundersökas och ev gå i aveln

Spännande och få in lite andra färger :)

 

 

 

Ha det fint nu i sommarvärmen

 

Onsdagen den 24 juni 2009 kl. 16:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Midsommar

Midsommar i all ära. Jag föredrar i alla fall sommar med sol! God mat och trevligt sällskap på midsommarn är det bästa! Valparna växer och gror. Igår var alla ute och gick i koppel med hjälp av tre barn. Alla var duktiga och följde med när vi blev omkörda av en motorcyckel och två bilar.  Ingen tyckte det var läskigt. Alla ville kolla vad det var som lät. Idag ska vi åka bil till stan och titta på männinskor och trafik.

 

Söndagen den 21 juni 2009 kl. 11:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Utställningar

Man är väl lite galen när man anmäler till flera utställningar på en gång. Men jag skulle bli jätte glad om jag fick flera av mina hanar till champions i år. Jag var och HD röntgade Sol idag, det såg jätte bra ut. Nu väntar vi bara på att hon skall börja löpa någon gång i september så det kan bli valpar. Karin Håll har ju tagit in en merle hane som är född i ungern och det är flera som vill ha den färgen. Vi får se till nästa år om det blir någon sådan parning. Det blir då med Tova, Vinga eller Tira som har blivit champion!! Nu är det tre av tjejerna som blivit champions och Tula skall ställas i Borås då vi hoppas på ett till cert!! Lycka till Börje!!!! Kiro har också ett cert och är anmäld till Ransäter. Dimma skall få följa med till Köping men sin far, Armas. Där hoppas vi på ett championat på honom! Pascha är nu anmäld till Svenstavik så det blir lite åkande av.

 

Torsdagen den 18 juni 2009 kl. 22:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Avesta i regn

Har tillbringat tre dagar i Avesta och byggt, rivit och genomfört nationell utställning. Det började regna på fredagen vid 13.47 och sedan blev det bara mer regn.Alla som jobbade på plats var nog blöta från morgon till kväll. MEN stämningen var glad och trevlig alla gjorde ett fantastiskt jobb !! Speciellt Avesta AIK som ansvarade för parkering och entreer!!  Jag hade anmält Armas för att han kanske kunde få sitt andra cert och efter att Sofia blivit sjuk så fick Sara( heeler) visa honom vilket gick jätte bra!                  

 TACK ALLA SOM JOBBADE OCH HJÄLPTE TILL I AVESTA!!

 

Måndagen den 15 juni 2009 kl. 10:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Valparna

Valparna växer och gror de är jätte sociala och kommer direkt när man syns eller hörs i närheten av valphagen. Alla viftar på sina svansar och pussas!! Nu har de kommit så långt att de har åkt bil, varit ute och känt gräs och Ozzie kissade när han var ute!! Bådar gott för rumsrenheten!! Chivi är fortfarande vaktig men det är mest spel för gallerierierna då hon mest hotar men nafsar också, tyvärr. Men hon är en mycket bra mamma som håller valparna rena och städar hos dem. Nu är det bara Tornado som behöver ett nytt hem så jag skall lägga ut henne på SvkFUR´s hemsida, tänkte jag. Men inte idag för nu skall jag gå och sova med mina hundar i en skön varm säng!

 

Måndagen den 8 juni 2009 kl. 21:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Norrköping

Kom hem igår kväll med alla hundar och hämtade Chivi och hennes valpar och Rosa från Anna. Pagos och Tova bytte när vi kom till färnebo. Tessan blev hämtad av Lirkus. Alla hundarna har varit trötta! Det gick inte som jag ville denna gång. Ingen av pojkarna fick nått cert men Gordon blev Bir på specialen!! Ingen av de andra fick ck ens. Akilles gick det bäst för han blev Bis valp av Fur raserna på lördagen!! Grattis Elin!! Dimma skötte sig bra och fick hp och Bim valp. Ingen av grupperna fick hp på lördagen men på söndagen så blev avelsgruppen placerad som 4BIS avelsgrupp!!(av4st) Uppfödragruppen fick hp men placerade sig inte i finalen.Tova var söndagens Bir hund och Vinga fick också ck men ingen av de andra fick något.MEN nya tag! Armas är anmäld till Avesta nu på söndag och Sofia ska visa honom. Tottie den lilla lätt galna corgin är också anmäld och Sofia ska visa henne!! Tessan ska visa en snygg Lhasa apso i Avesta. Dalarnas kennel klubb skall tänka på miljön nu denna utställning och då får man hämta ut pappkorten för hp, ck, cert, bir, bim och championat i sekreteriatet för att minska soporna och spara miljön!! Mycket bra!! Tycker jag!! Fler kennel klubbar borde följa detta exempel!!

 

Måndagen den 8 juni 2009 kl. 21:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

(Ingen rubrik)

Idag är jag och bygger hundutställning i Norrköping. Det är rasspecial imorgon och det är 8 mudi. Tyvärr är alla mina. Det är så synd att inte fler vill ställa ut så det blir konkurrens. Akilles och Dimma visas i valpklass. Måne ska göra debut i juniorklassen så det blir roligt att se om han går som folk... Kiro och Armas har var sitt cert och Gordon har blivit champion. Vinga och Tova är svampar de också. Toker har en avelsklass bestående av Kiro, Gordon, Vinga och Tova. En uppfödarklass blir det också och då byter vi ut Gordon till Armas och tar bort Toker. Jag ska inte visa någon av hundarna utan mamma, Tessan, Sofia och hennes mamma ska visa alla hundar. Jag jobbar för Ökk denna helg. Valparna har flyttat till Anna över helgen tillsammans med Chivi och Rosa som höglöper till pojkarnas stora förtjusning. Det gåt jättebra och är nyttigt för barnen. Valparna äter nu uppblött torrfoder två gånger per dag med god aptit.

 

Fredagen den 5 juni 2009 kl. 07:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.