Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Hemresan

Vi åkte hem till Agneta och Marie som upplåtit sin källare till oss och hundarna. De blöd på mat hela helgen och ett fantastiskt mottagande. Pagos blev jätte glad  när hon träffade dem!! TACK så mycket för att vi fick invadera ert hem med hundar och rubbade tider. På söndag morgon startade vi innan 8 och for i 90 fortfarande ville inte bilen vara som den skulle. Men vi rastade i östgöta rasta och åt en god lunch. Sedan körde vi fram och tankade bilen för att fortsätta färden hem. Men vi kom bara till utfarten där slutade bilen att köra framåt! Det rök ur motorn och jag stängde av bilen. Sedan så startade vi bilen men rullade bakåt till en utfart från en rastplats där vi inte stod i vägen. Sedan gick jag in och fick hjälp med telefon nummer till olika hyrbilsfirmor. Tillslut får vi kontakt med en kille som har bärjare och han hjälper oss med att få fram en hyrbil med skåp så hundarna får följa med. Efter en timme kommer han och vi byter bil och han tar vår till en verkstad som han känner. Vi startar resan hem och efter att lämnat Vinga i Stockholm är det raka vägen hem till färnebo. Vi stannar i Gysinge och lämpar av morsan och Kiro. Därefter till färnebo och byter Tova som bor hos Carin och hämtar Måne som varit där under helgen. Sedan är det Terese tur att bli hämtad av sin mamma och Gordon som är jätte trött. Sedan är det hem och i säng, klockan har nu blivit halv två innan sängen tar emot mig. Upp klockan 6 och rasta hundar och ge dem mat sedan möta skolbussen med Lisas badkläder. Därefter hämta morsan och Kiro och skjutsa hem dem till mig. Sedan är det dags att åka ner till Mjölby och lämna tillbaka hyrbilen. En fyra timmar lång bilresa utan stopp och sedan till tåget som skulle gå 14.12 från Mjölby till Örebro därefter till Västerås. Hittills hade allt gått bra men när jag kommer till Västerås så är det förseningar!! En timme redan från start och sedan stannar tågen och väntar i en tjugo minuter mitt på. I Sala väntar Anna på mig och vi åker och handlar mat att ta med hem. Sedan hem och SOVA sen är det tisdag och upp till jobbet och Lisa till skolan. MEN det slutar inte där! Kommer hem och lagar mat och annat till kvällsmat. Sedan tar jag en tur till Anna för att gå i skogen med Pagos bara men hon drar efter något i skogen och jag efter!! Men det slutar med att jag får åka in till akuten och kolla så att inte vänsterarmen är bruten men som tur är är det BARA blåmärken men armen är inte i funktion än.

 

Onsdagen den 25 mars 2009 kl. 16:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Finalen

När avelsklassen skulle in i rasringen så ville jag att de skulle gå in snyggt! Jag fick hjälp av de helt underbara Agneta och Marie som är uppfödare av Pagos. Terese och morsan hjälpte naturligtvis också till. Vi ställde upp gruppen och domaren tittade och sedan lät han oss springa för att sedan ställa upp oss. Han frågade vem som var bossen och jag så att det var jag och an bad mig att byta hund så jag tog Toker istället. Han skrev i kritiken: Typlika utseenden, exellenta huvuden,vinklar och propotioner. Rastypiska rörelser goda temperament. Mycket homogena i kvalitén. Han sa att han tyckte om när det var ordning i gruppen och att alla stod still och snyggt.

Vi flyttade oss närmare finalringen och rastade hundar och åt själva. Sedan var det dags för avelsgrupperna att gå till uppsamlingsringen. Vi gick dit och blev tilldelade en plats i ett hörn. sedan byter de ringmaster och han beter sig otrevligt och säger åt oss att backa in i en stolpe.  Sedan kommer det fler grupper och det blir väldigt trångt. Totalt 7 grupper blir det i ringen. Det dröjer ett tag sedan ropa de ut att uppfödar grupperna skall gå in i uppsamlingsringen där vi redan står och väntar. Helt plötsligt kommer det hundar från tre håll och tränger sig igenom min grupp mellan hundarna!?! Detta skall inte förekomma!!!! Jag skämms över att vara en utbildare av utställningsansvariga !! Visserligen har jag inte haft kurs för dessa människor men de borde veta bättre!!! Sedan får vi gå in i ringen och springa. Hundarna uppför sig exemplariskt. Vi blir placerade som nr 4!!!! Otroligt vad kul det var helt underbart!! Vilka härliga hundar och dess förare och ägare!!!!! Tack till er alla !!

 

Onsdagen den 25 mars 2009 kl. 15:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

En hårresande helg

Vi packade  in hundarna i bilen och startade vår resa till malmö SV-09. Terese, morsan och jag med 8 mudi en tibbe och Tottie , Annas corgi. Det var fullt i bilen! Resan gick bra ungefär halvvägs. Då började växlarna krångla och det är en automat så jag har inte så stor koll på vad det kan vara. Men vi fyllde på med olja och körde i 70km ner till Malmö. Lördagen startades tidigt och vi var på plats i god tid. Veterinärbesiktningen med tillhörande kontroll av vacc.intygen gick någorlunda bra med tanke på att det var 30-50m kö in till besiktningen och som vanligt så tränger sig folk och har ingen koll på sina hundar. Jag blir alltid lika bekymrad när jag ser dessa stressade hundägare och deras stackars hundar. Vi tog oss fram till ring 4 där Tottie skulle gå som hund nr 13. I ringen bredvid var det ridgebackar som bredde ut sig och sina burar. Vi hade satt oss två meter från ett hörn och fick ändå en bur med en morrande hund i direkt mot en av våra burar. Tottie som endast har varit på en valputställning blev väldigt osäker då hunden hela tiden morrade. Men väl inne i ringen så blev det något bättre och hon fick ett hp! Nu plockade vi ihop våra saker och skulle flytta till ring31 där mudisarna skulle gå sist. Jag har aldrig  blivit så arg på den som lagt ringarna i denna hall!!! Det var alldeles för trångt och för mycket montrar och det gick knappt att gå mycket mindre att dra en bur efter sig. Men efter ca 30min så hade vi tagit oss från den ena ringen till den andra. I den hallen var det gått om plats med att lägga en till två ringar till men man hade valt att lägga finalhallen smockfull!! I ring31 så gick det labbe hanar först sedan bassetar därefter skulle 9 mudi ställas. Fyra öppen hanar placerades i följande ordning. Gordon , Kiro och Cash den sista hanen MV´s Teddy fick 0pris pga  han var kastrerad. Därefter kom Toker som betedde sig som han var valp hoppade och skuttade. Det blev Gordon som tog cert och cacib, bästa hane. Toker på andra plats och Kiro på tredje. Cash fick tyvärr inget ck så han var inte med i bästa haneklassen. Sen var det tikarna! Två helsystrar efter MV`S Iris söta men kanske lite små och taniga i mina ögon. Domaren gav den ena en slät etta och den andra en tvåa varför vet jag inte. Det som jag vart bekymrad över var att det inte var trevliga mot andra mudisar utan gjorde utfall mot Cash som bara passerade utan att titta åt dem. Tova som öppen tik fick ck och skulle tävla mot Vinga som även hon fick ck fast i championklassen.

Nu vann Vinga och fick cacib men Tova fick sitt andra cert så nu står hon för championat!! I Bir och Bim så visade Terese Gordon så snyggt så han vann!!!! Nu har han ett norskt och ett svenskt cert !! GRATTIS Terese!!!!

 

Onsdagen den 25 mars 2009 kl. 15:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Träff för ungerska raser

Din webbläsare kanske inte stöder visning av den här bilden.Välkommen till

FUR-Träffen 2009 

Datum: Vecka 24,13-14 juni 2009 

Plats: Nacka Brukshundsklubb, i Stockholm. 

Pris: 200kr/Person, barn under 7år gratis. 

Boende: I klubbstugan(max 30personer), Går även att komma med egen husvagn/husbil(max6-7st) eller tält. (Meddela i förväg om ni kommer med Husbil/Husvagn eller tält) 

Mat: Ingår i priset. Pizza på lördag kväll. Frukost på söndag morgon, lunch på söndag chiliconcarne inkl bröd och dricka. Fika går att köpa på plats.  

Aktiviteter: Freestyle, Agility, Lydnad, Uppletande, Rallylydnad och Handling 

Vi kommer att ha skojtävlingar, t.ex. Fur-race, Tipspromenad, Stafetter, Korvapportering,

(Och ev, hundfiskedamm) 

Medtag: Kompostgaller, hundbur, madrass/liggunderlag, kudde, sovsäck/täcke, hundmat+skålar, hundleksaker, hundgodis, medtag eget vatten till hund om möjligt.

Glöm ej regnkläder!

Men vi hoppas på en helg i solsken. 

(plocka upp efter hundarna!) 

Anmälan kan skickas till:

Sofia_Magnusson@hotmail.com  - 070-4682198 (skicka med namn,telenr,adress, och gärna ras och ålder, och hur många ni blir som kommer)

(Först till kvarn gäller)

 

Tisdagen den 17 mars 2009 kl. 22:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lyckad parning

Nu har Chivi blivit parad! Beräknad valpning är 5-9 maj. När vi röntgade Pascha så sa veterinären att det troligen skulle bli A/B. Höfterna såg jätte fina ut. Pasha är en otroligt trevlig hane speciellt när det gäller att para tikar. Han är artig och försöker att inte hänga så mycket på tiken, det är första gången som jag har sett detta beteende. Det som är närmast nu är att se om Chivi blivit dräktig.

 

Måndagen den 9 mars 2009 kl. 16:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.