Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Snöväder och löptikar

 

Fredag kväll och det är kallt och blåsigt. Tova som höglöper är ute på tomten och kissar efter maten. Plötsligt hör jag att hon börjar skälla hysteriskt. Jag tittar ut men ser inget.... Släpper in henne och alla andra får gå ut och kissa. Alla hundar börjar skälla och stå vid nätet. Då går jag ut och ser att vi har besök av en jämnthund! Han står utanför grinden och trycker. Alla hundar får komma in och så går jag ut med ett koppel till jämnthunden. Han har inget halsband och ingen märkning vad jag kan se. Klockan är nu 21 och jag kan ju inte låta han gå lös hela natten så att han kan bli påkörd! Jag ger honom mat och vatten sedan får han sitta i bilen. Ringer polisen och frågar om det är någon som söker sin hund vilket det inte är. Ger ut mitt telefonnummer och ber att de skall höra av sig om de hör något. Imorse så ringer en kille och frågar om jag har hans hund vilket stämmer med beskrivningen som han ger. Nu väntar jag bara på att han skall komma och hämnta hunden. Naturligtvis så har han fått mat och vatten och en prommenad i koppel.

 

Lördagen den 24 januari 2009 kl. 09:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

besök av kennelkonsulent

Idag fick jag besök av kennelkonsulenten som har detta område. Jag kontaktade henne om att komma och kolla att jag inte bryter mot några lagar eller missköter mina hundar.

Efter två timmar talar hon om för mig att jag hanterar och tar hand om mina hundar på ett korrekt sätt och om någon har åsikter om detta får de gärna kontakta henne!

Kennelkonsulent Siw Bäckström 026-130737

 

 

Måndagen den 19 januari 2009 kl. 21:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Underbar lördag

Hej alla hundvänner!!

Vilken lördag! Nästan strålande sol och visserligen kallt men härligt! Hundarna och jag var ute i nästan två timmar och gick i skogen, valparna var med! Däremot fick Tova vara hemma för hon löper.

Roligt att se att Toker och Armas leker både med varandra och med valparna. Pagos är naturligtvis polis. Sol, Shivi och Måne är lekledare och Rosa springer omkring och morrar om de kommer för nära. Valparna var helt slut när vi kom hem.

 

Söndagen den 18 januari 2009 kl. 07:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

(Ingen rubrik)

Hej alla glada hundvänner!!

Jag fick ett mail idag ang att jag inte sköter mina hundar!

Enligt detta skulle jag ha mina hundar i bur och ingen stimulans skulle finnas!!

Jag vet inte vem som tycker detta men jag vill gärna komma i kontakt med dessa/denna människa!!

Jag tror att jag hanterar mina hundar ganska bra!

De är sällan ensamma, sitter INTE i bur, får långa prommenader och är tillsammans med mig eller min mamma under hela dygnet! De sover i min säng eller i soffan, oftast alla i sängen(har en 120cm säng). Mina hundar går lösa när de är på prommenad och är sociala enligt mina vänner och grannar! Jag tränar mina hundar att vara i bur för att de skalll tycka om att åka i bur i bil! Valpar får gärna sova i ÖPPEN bur OM de vill! Oftast så ligger de gärna där själva.... Skriv gärna vad NI tycker!! Jag har kontaktat en kennelkonsulent för att få hjälp med vad jag gör för fel enligt mailet jag fått!!

 

Onsdagen den 14 januari 2009 kl. 20:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Vardagen

Nu har vardagen kommit till huset. Alla hundar börjar lugna sig och valparna växer och gror. Armas är ledande hane och med hjäp av mamma Pagos styr han med järntass. Men han är väldigt snäll mot alla men han låter mycket och mörkt. Nu har han kommit hem.... på riktigt! Han är viserligen mammig men han kan gå ifrån mig längre och på prommenaderna så springer han med glädje utom synhåll men inte länge. Hans skygghet har också förbättrats, han går självmant fram till främmande personer och hälsar åtminståne i koppel.

 

Måndagen den 12 januari 2009 kl. 21:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nytt år

Nu börjar hundarna lugna sig och allt bli som vanligt. Toker är hos Tessan och Gordon. Armas är flockledar hane just nu vilket han gillar. Pagos styr och ställer med valpar och vuxna.

Tyvärr måste jag sälja Grå då hon skapar oreda i gänget. Hon skulle ju egentligen inte varit hos mig....

 

Onsdagen den 7 januari 2009 kl. 19:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hemma igen!

Efter två dagar hemma så börjar han att återhämta sig. Han fick ett bad igår kväll, schamponerades tre gånger innan han var ren. Det som märks mest är att han har separations ångest. Han lämnar inte min sida längre än 2m. Han är också rädd för främmande hundar och vill gärna fly om han kan. Ett sår har jag hittat på ena fram tassen. Han har inget fett på huvudet så det ser och känns konstigt. Han äter som han ska och sover med mig som huvudkudde. Alla hundarna hemma kollar att Armas är med när vi går ut och speciellt hans syster Sol. Hon ser till att hon alltid är mellan honom och eventuell fara! Min kamera strejkade så det blev ingen bild på honom otvättad men det kommer några snart på honom nytvättad.

 

Lördagen den 3 januari 2009 kl. 00:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

(Ingen rubrik)

Nu är han äntligen hemma efter 2 månader på rymmen! Han satt i en bur när jag kom och jag sa hans namn och satte fram handen och han vart som galen! Han kände igen mig direkt!! Han hoppade och pussades och var helt tokig men otroligt lycklig. Han har legat och sovit på mig i sängen och då  och då har han vaknat under natten och pussat mig i ansiktet!!

 

Torsdagen den 1 januari 2009 kl. 08:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.